Zero Waste æblemarmelade

Æblerne skriger ikke just ”spis mig”, når de er blevet småbløde og lidt rynkede, men det er synd bare at smide dem ud, så jeg er gået på jagt efter gode lette måder at bruge dem på.

Mit bedste bud er at lave en æblemarmelade. Det er super let og hurtigt, og så smager den himmelsk. Der findes et hav af opskrifter derude, men da der jo her er tale om små mængder, er det svært at sætte tal på, så der er ikke andet at gøre, end at smage på marmeladen undervejs i processen. Jeg lavede min marmelade af en rest æbler, lidt kokossukker, en lille stump vaniljestang og et drys kanel, men man kan også tilsætte kardemomme eller ingefær (og sikkert også mange andre ting) . Det blev til en lille portion, som jeg har delt op – ét lille glas i køleskabet med det vi hurtigt får spist, og en bøtte på frys, som vi kan tage op senere. På den måde slipper jeg for at blande Atamon ind i billedet. Det er rigtig mange forskellige holdninger til Atamon, og jeg har ikke helt fundet ud af, hvor jeg står henne der, så indtil videre arbejder jeg mig udenom ;O)

Hvordan bruger du gamle æbler? Det ville være super skønt at lære flere måder at bruge dem på, så vi ikke kører træt i marmeladen ;O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *