Urban Gardening for den dovne haveejer

Frøposer
Tænke sig at træde ud over dørtærsklen i bare tæer, mærke de varme fliser under fodsålerne, og lytte til fuglefløjt imens du plukker salat og urter til aftensmaden – Det lyder skønt, ikke?

De første forårstegn er over os, og drømme om egen køkkenhave begynder at spire hos mange af os. Det er oplagt selv at dyrke nogle af alle de sunde grønsager, som vi gerne vil spise, men for de fleste bliver det ved tanken. Jeg har snakket med flere, som helt har opgivet alle køkkenhaveplaner på grund af, at det bliver for bøvlet.

Men er det nu så bøvlet? Indrømmet, 16 salathoveder, der bliver moden på samme tid, og friluftstomater, der først bliver moden, når efterårsstormene begynder at ruske, giver sine udfordringer, men som den evige optimist har jeg sat mig for at finde ud af, om ikke der findes en køkkenhave til den dovne haveejer. Det må kunne lade sig gøre (jeg fornemmer her at der er en føljeton under opsejling ;O), at lave en køkkenhave, der giver et pænt udbytte trods en minimum indsats, ikke sandt?

Indtil videre har min søgen efter en nem køkkenhave gjort mig til den lykkelige ejer af to kartoffelspande, selvvandingskasser og et lille let arsenal af frøposer (drømmen om et drivhus forbliver en drøm i denne omgang :0|). Mit valg af afgrøder er nøje udvalgt efter, hvad der er let at få til at gro i krukker og plantekasser samt hvilke råvarer, jeg ved der let bliver omsat i mit køkken i løbet af sommeren. Jeg forventer bestemt ikke at blive selvforsynende i løbet af sommeren, og er dermed foreløbig tilfreds med afgrøder som pluksalat, morgenfruer til salt og desserter, kartofler og masser af krydderurter. Pluksalat har jeg tidligere haft god succes med, og det passer godt til den dovne haveejer, at man ikke skal vente på at et helt salathovedets står færdigt, men at det kan høstes løbende.

Det lyder måske ikke af meget, men jeg tror, at det måske netop er det, der går galt for mange af os. Vi tænker, at når nu vi skal i gang, så skal vi anlægge en køkkenhave, der kan gøre selveste ejeren af “Årstiderne” misundelig, og pludselig er solvognen på terrassen skiftet ud med havehandsker og kultivator, og drømmen om at plukke salat til fuglefløjt forvandlet til et mareridt om ukrudtsbekæmpelse og tørkeperioder.

Min filosofi er, at det skal være nemt og det skal være brugbart, og forhåbentlig går det så godt, at jeg får mod på at udvide repertoiret lidt til næste år.

Bliv endelig hængende og følg med i en doven havejers bekendelser 😉

<a href="https://www.blogloving.com.blog/18800759/? Claim=whddw5sqyz3">Follow my blog with Bloglovin</a>
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *