Tulipanmarker og brolagte gader


Skønne kulørte tulipanmarker og smukke gamle brolagte gader, hvad mere kan man ønske sig på en lørdag formiddag… Ja, det skulle da lige være, at vejret tillod os at sidde udenfor og drikke en lækker kop kaffe på den nærmeste fortovscafe ;0)

I lørdags var jeg forbi en af de få flotte tulipanmarker, vi har tilbage her i Danmark – og sikke et imponerende syn af de lange rækker fyldt med de smukkeste farver. Nu er tulipaner i forvejen en af min yndlingsblomster, så jeg er måske let at imponere, men den lange række af biler, der også stoppede op for at nyde synet, vidner om det modsatte… Hvis du også gerne vil nå at se det flotte syn, så er det om at komme afsted, for om blot få uger er den korte sæson allerede slut. Marken her, som vi besøgte, ligger ved Fole (ca 5 kilometer fra Gram Slot i Sønderjylland). Her kan man også købe både friske buketter og løg med hjem til haven.

Bagefter gik turen ind til de skønne gamle gader stemningsfyldte i Ribe. Jeg kan helt glemme tid og sted, når vi sådan går rundt på de brostensbelagte gader. Hvert hus fortæller sin helt egen historie via de gamle skæve døre, der er så lave, at man må dukke sig for at gå ind, og de små vinduer med spejle, der giver beboerne mulighed for at se, hvad der foregår længere nede af gaden – datidens tv kan vi vel kalde det…

De smukke gamle gader finder vi heldigvis mange steder i landet, og de bliver kun smukkere i takt med at foråret får sat skub i de ranke stokroser, som ofte står og svajer så flot foran de små skæve huse og sætter en ekstra skefuld kulør på. Hvert hus har en ny sjov detalje, man skal bare give sig selv tid til at få øje på dem. Jeg glæder mig allerede til at komme afsted igen og tænker, at der helt sikkert kommer til at gå en solskinsdag eller fem med at nyde stemningen i de hyggelige gamle gader rundt om i Danmark. På jagt efter gode motiver til kameraet… og en dampede varm kop kaffe på en fortovscafe eller en gammeldags isvaffel ;0)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *