Tomatdyrkning for dummies

Jeg skulle sikkert have været gået i gang med tusind ting for laaang tid siden, men når nu jeg har besluttet, at køkkenhaveprojektet skal være hyggeligt og stressfrit, så har jeg valgt at ignorere det, og i stedet for fejre at kartoflerne ser ud til at gro fint, og at køkkenhaven nu også omfatter tomatplanter.

Tomatplanterne skal dyrkes på friland. Det har jeg prøvet et par gange før, men et nogenlunde resultat – så jeg tænker, at det da kun kan gå fremad ;O)

De små sarte planter bor lige nu i vindueskarmen, og her kommer de nok til at blive, indtil at sommeren har fået ordentlig fat. (Så det er skrevet på indkøbslisten, at jeg skal ud og finde nogle ny pæne urtepotteskjulere, for at stuen ikke kommer til at ligne et ”Wanna-be-drivhus” – og her får jeg så et flashback til min farmors stue, som kunne gøre Randers Regnskov misundelig. Der skulle jeg nødig ende, men hvad kan jeg sige, det ligger jo nok i generne. Måske jeg skal aftale et kodeord med kæreste og børn, så de kan sige fra inden det tager overhånd ;O))

Tomater er lette at dyrke, de skal blot have vand, gødning, og bindes op, når de bliver for tunge i toppen. Man skal så også lige huske at nippe sideskuddene af. Men hvad er det nu lige helt præcist, at et sideskud er? Hvornår skal de nippes af, og hvordan ved man at man gør det rigtigt? Jeg er åbenbart (og heldigvis) ikke den eneste, der har haft brug for en “Knibning af tomatplaner for dummies”, og fandt hurtigt denne geniale guide med gode beskrivende fotos lavet af Karna Maj.

Der nippes og vandes imens vi venter på sommervejr, og drømmen om at blive tomatavler er intakt – er det mon for tidligt, at begynde at lede er opskrifter på spændende tomatsalater? ;O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *