Stop spild af vand

Det var egentlig min mor, der gav mig idéen. På en gåtur havde hun fortalt om, hvordan min far rystede på hovedet af hende, når hun gjorde det, og jeg havde glemt alt om det igen, indtil køkkenhaven blev tørret ud af den stegende sol. Det hun gør er, at opsamle vand fra bruseren – ligesom man opsamler regnvand udenfor. Jeg rystede også lidt på hovedet, da jeg hørte det, men det har jeg fortrudt nu, for det giver jo egentlig meget god mening, og i bund og grund er det jo pinligt, hvor sløsede vi er med vores vand her i Danmark, når man tænker på, at det er en mangelvare så mange andre steder i verden.

 

Vi lader jo altid vandet løbe lidt, indtil det er blevet varmt (medmindre man har brug for det kolde gys for at vågne ;O)), og det vand løber bare lige ned i afløbet til ingen verdens nytte. Nu har jeg sat en spand ud i vores bruseniche. Deri samler jeg det vand, der ellers ville løbe direkte ud i afløbet gå til spilde, og bruger det til at vande have med i de sene aftentimer.

 

Kunne du finde på at gøre det samme? …eller gør du det måske allerede?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Stop spild af vand

  1. Ja Anja, hun er slet ikke så tosset, hende Mutter ;0)
    Dejligt at høre at du også kan bruge ideen!

  2. Jeg synes det er en super god idé og vil straks sætte en balje i badeværelset! Det er jo helt utroligt, hvor meget vand haven (krukkerne) behøver i disse dage. I stedet for at ende i afløbet, er det da super smart at anvende “start-vandet” i haven.
    Takker for inspiration 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *