Spiser du for lidt?

Det kan være svært at forstå, at man skal spise mere til måltiderne, når målet er at tabe sig, og det kan være en stor mental hindring på vejen mod et vægttab.

Problemet er ofte, at når vi spiser for lidt af den sunde mættende mad til måltiderne, så er der ikke energi nok til dagens gøremål. Den lille lampe med benzinstanderen begynder at lyse, og fortæller os at vi skal tilføre kroppen energi – hurtigt!

Sund muffin

Det er her, at det går galt for mange af os, for det skal gå hurtigt og det skal være nemt, og valget falder derfor ofte på tomme kalorier i form af kage, slik, chokoladebarer, en blød bolle eller andre hurtige kulhydrater. Din hjerne beder dig faktisk om at spise noget sødt, fordi den bruger glukose som brændstof. Men betyder det så, at vi kan fralægge os ethvert ansvar for de søde sager, vi spiser om eftermiddagen?

NEJ!!! (Det svar kom næppe som et chok :0))

For at undgå trangen til søde sager om eftermiddagen, skal vi sørge for at spise nok sundt mad til frokost og om eftermiddagen. Rigtig mange får ikke noget at spise fra frokosten og frem til aftensmaden, og det er rigtig skidt, for i det tidsrum skal du stadig præstere noget på arbejde, måske skal du handle ind, hente børn, cykle hjem fra arbejde eller gå en tur med hunden – din krop har altså brug for energi for at kunne præstere, og når vi når frem til aftensmaden bliver den derfor kastet ind i gabet på fem minutter og/eller spist i overflod for at fylde hullet i maven, og for at få energiniveauet op igen.

Et andet problem med den søde eftermiddagstand er, at vi begynder at småspise. Et stykke slik eller en småkage bliver til flere “de er jo så små, at de næsten ikke tæller”, og pludselig er det den synlige bund i dåsen, der vidner om, hvor mange stykker der egenligt er røget indenbords – ved du hvor mange usundheder du reelt spiser om dagen… eller om ugen?

Ofte er sandheden ikke at vi spiser for lidt, men at vi “glemmer” en del af dagens kalorieindtag, fordi den nøgne sandhed har lidt for meget cellulitis, og tåler derfor ikke dagens lys!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail