Sparer du også op til noget?

Første gang jeg købte et hus sagde min moster, at der nok ville gå et par år inden vi fik råd til at møblere det. Dengang de købte hus var det jo normalt, at starte med arvegods og måske en ølkasse af træ som natbord/stuebord (og det var altså før det blev moderne at bruge de gamle trækasser i indretningen ;0).

Jeg forstod det ikke helt dengang, for vi tog jo bare i Ikea, og fik hurtigt et hjem stablet på benene (det var før finanskrisen!). Det er først nu, i hus nr. 2, at jeg rigtigt forstår, hvad hun mente. Vi vil gerne have nogle af vinduerne skiftet ud, moderniseret badeværelset og… ja, listen er lang og fyldt med luksus, men vi vil gøre det på den gammeldags måde – altså ved at spare op og få ordnet een ting af gangen. Før 2008 fik man indtryk af, at traditionen med at spare op til ting nærmest ved at uddø, men nu er den heldigvis på vej tilbage igen.

Jeg må helt ærligt indrømme, at jeg synes at det er sjovt, at udtænke måder at genbruge og spare – der går sport i at finde de mange bække små, som vil gøre det muligt at opfylde vores ønsker. Ønskesedlen er genindført (og for første gang i mange år, har jeg reelle ønsker til jul), madplanen indeholder “restdage”, hvor køleskabet bliver tømt, og de spontane shoppingture er nu udskiftet med en indkøbsliste over ting vil mangler. Hver sparede krone sættes ind på “vedligeholdelseskontoen”, ligesom vores forældre gjorde.

Jeg holder fast i mit fokus på at spare ved blandt andet, at læse Janes blog. Det hjælper meget at vide, at der er andre der også tænker på at spare, uden at det betyder at man ikke har til dagen og vejen… men mere er et tegn på sund fornuft.

Sparer du også op til noget?

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Sparer du også op til noget?

  1. Ja, jeg sparer også op, ikke til noget specielt, men jeg finder tryghed – og måske især frihed – i at have en god buffer 🙂
    Jeg er bestemt stor tilhænger af opsparing 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *