Smuk Zero Waste gavindpakning

Vi nærmer os årets store gavesæson… Vidste du, at danskerne ifølge AffaldPlus bruger 825 tons julepapir hvert år? Papiret, der i øvrigt bliver produceret ved hjælp af 840 tons kemikalier(!!!), bruges ofte kun denne ene gang – det er da et spild, der er til at tage og føle på!!! Men hvad gør man så lige, når man gerne vil have smuk indpakkede gaver under juletræet, men ikke ønsker at bidrage til dette hovedløse forbrug?

Jeg har været en tur i den lokale genbrugsbutik, hvor jeg fandt gamle nodehæfter. Siderne skærer jeg ud med en hobbykniv, og de er super fine til de små gaver, og jeg kan rigtig godt lide den enkle lidt romantiske indpakning, det giver.

De store gaver må klares på anden vis. Jeg har fundet en flot gammel hvid dug, som kan klippes op i større stykker og genbruges år efter år. Hvis man vælger en neutral farve, er det jo let at forny indpakningen med forskellige bånd, grene, pynt og blomster.

Alternativer kunne være de billige indkøbsposer i stof, som kan købes mange steder. Dem kan man helt sikkert også folde pænt om gaven, og samle med et smukt bånd – det ville være en ekstra gave, som kan bruges bagefter.

Jeg er spændt på at se reaktionerne hos familie og venner på dette års gaveindpakning, og håber at jeg også kan lokke andre til at finde mere miljøvenlig indpakningers metoder :0)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Smuk Zero Waste gavindpakning

  1. Ja, det kunne blive rigtig flotte gaver… og sikkert også god underholdning efter udpakningen ;0)

  2. God idé, den vil jeg helt sikkert kopiere! Jeg har også købt en fin gammel Atlas i en genbrugsbutik, og ved hjælp af den, må jeg også kunne lave nogle fine små pakker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *