Sådan får du en basilikum fra butikken til at gro i haven

Jeg har flere gange forgæves forsøgt at få en basilikum fra supermarked til at gro herhjemme i haven, men det er, til min store irritation, sjældent lykkedes ret godt. Jeg syntes, at det var synd og skam at lade en spiselig plante gå til spilde på den måde, og var så småt begyndt at tro på dem der siger, at de blot er produceret til at blive køb, klippet ned og smidt ud.

Men jeg blev klogere! Jeg hørte på et tidspunkt Camilla Plum fortælle, at grunden til at de ikke kan gro videre i haven er, at de består af en masse små planter, og pladsen i potten bliver hurtigt for trang. Hvis man forsigtigt løsner de enkelte planer og planter dem ud over et større område, så får man store kraftige basilikum planter, som man kan krydre maden med hele sommeren.

Jeg skal hilse og sige, at det virker! Træbaljen på fotoet ovenfor er 50-60 cm i diameter, og viser resultatet af en enkelt lille potte, som jeg har fordelt godt i den. Så tippet er hermed givet videre :O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Sådan får du en basilikum fra butikken til at gro i haven

  1. Ja, det er en hurtig genvej til hurtig afgrøde. Jeg overvejer at afprøve samme trick på en persille, der ikke rigtig kan få fat ;0)

  2. Hvor er den flot! Det skal jeg huske, har nemlig også forgæves forsøgt at lade den gro videre. Nu har jeg sået fra frø, men det andet er da lige så smart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *