Så fik jeg endelig knækket koden til hjemmestrikkede strømper

Godt hjulpet på vej i juledagene af min kære søster, lykkedes det mig endelig at knække koden til hvordan man strikker strømper. Jeg må sige, at det passer utrolig godt til mit temperament, med små hurtige (og absolut brugbare) strikkeprojekter ;O) Det var slet ikke så slemt at knække koden, når det kom til stykket.

Min oplevelse er, at strikkeopskrifter ofte virker så uoverskuelige, når man læser dem igennem første gang, at jeg helt taber pusten. Men hvis man tager én sætning ad gangen, så bliver det til at gå til. Jeg var dog meget glad for min søsters hjælp, for med den gik det hurtigt og smertefrit at få bugt med hælen.

Hvis du, ligesom jeg, har gået med en drøm og at lære at strikke strømper (ja, små drømme tæller også ;O)), vil jeg klart anbefale dig at kaste dig ud i det. Jeg kan anbefale dig at finde en video på youtube, hvis ikke du lige har én der kan hjælpe dig på vej med opskriften. Derinde kan man lære mange gode fif. Jeg fandt opskriften på Drops (og nej, indlægget er ikke sponsoreret!), hvor der findes et utal af opskrifter på strømper og sokker – og instruktionsvideoer

Strikkepindene var knap nok kølet af, inden jeg kastede mig over et nyt par. Jeg bliver nemlig altid forkølet, hvis jeg fryser mine fødder for længe, og prøver derfor altid at huske, at tage et par tykke sokker med i tasken, når jeg skal besøge venner og familie.

Da jeg ikke er alene om at frygte kolde fødder, er det min plan at strikke et lille udvalg, som kan hænge i en kurv i vores entre til fri afbenyttelse af husets gæster. Lidt ala den der kæmpe sutsko fyldt med gæstesutsko, men kunne købe engang – kender du den?

Dette lille projekt vil også kunne hjælpe mig med at komme igennem ventetiden til vi skal flytte. Jeg glæder mig nemlig rigtig meget, men det er for tidligt rigtig at gøre noget endnu, så det er godt at kunne holde hænderne beskæftiget, så jeg ikke driver resten af huset til vanvid ;O)

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Så fik jeg endelig knækket koden til hjemmestrikkede strømper

  1. Hej Unikarina
    Det synes jeg helt sikkert, at du skal 🙂
    Mit første par var også på pind 2,5, så det krævede også tålmodighed! Lige nu strikker jeg på pind 4,5, så det går pænt hurtigt. Det lyder ellers super flot med hulmønster! Jeg er stadig i gang med at tage tilløb til at lære det… måske en skønne dag jeg får taget mod til mig ;0)

  2. Det er så dejligt at knække koden 🙂

    Jeg kan vild godt lide strikkede strømper – men jeg kan ikke lide at strikke dem. Eller det vil sige at jeg har erfaring med et par strømper. Det var naturligvis et par knæstrømper med hulmønster strikket på pind ekstrem lille (2,5mm). De blev virkelig flotte – og jeg har brugt dem meget. Men de gjorde at jeg ikke har strikket strømper siden. Måske jeg skulle overveje nogle i “almindelig” længde i lidt tykkere garn, så resultatet kommer lidt hurtigere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *