Så er haven gjort klar til vinterhi

Det krævede tilløb, men det lykkedes at få ryddet op og gjort haven klar til vinter. Det er vist aldrig gjort så grundigt i min have før, for denne gang blev alle sommerpotter tømt og højbedene (ja, de små altså ;O)) er blevet tømt og stablet i ly for regn og vind, i håbet om at de så vil holde sig pæne lidt længere.

Græsset trænger alvorligt til at blive slået, men der kom en regnbyge i vejen. Men bortset fra det, så nyder jeg nu rigtig at kigge ud i haven, og drømme om, hvad næste forår og sommer vil bringe med sig af grønt guld. Jeg har blandt andet længe drømt om en mistbænk. Sådan en med gamle sprossede vinduer, hjemmebygget og det hele – jow jow, det skal nok blive en spændende udfordring ;O) Jeg har derfor give mig selv den opgave, at finde gamle genbrugsvinduer til den i løbet af vinteren… Jeg drømmer også om at finde et lille hyggeligt hus med en stor have til min mistbænk (og alt de andre køkkenhavedrømme), men det tager vi en anden dag ;O)

Her er min To do-liste, til at gøre haven vinterklar:

  • Potter med sommerblomster tømmes og rengøres
  • Buskene beskæres
  • Havemøblerne stilles i læ for regn og vind
  • Læg tulipanløg
  • Samle frø ind til næste sæson
  • Krydderurterne høstes til tørring
  • Stauder der blomstre i foråret kan deles her i oktober
  • Græsplænen slås (forhåbentlig for sidste gang i år)

Har du flere ting på din to do-liste?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *