Ryd op og spar penge!

Jeg har opdaget, at jo mere jeg rydder op og rydder ud, jo mindre bliver mit behov for at købe nyt. Jeg tænker, at det har noget at gøre med, at med færre ting i skabene, bliver overblikket bedre, og jeg oplever oftere og oftere, at jeg tænker ”jeg kan bare bruge den dims, jeg har derhjemme”, når jeg støder på et rigtig godt tilbud. Specielt når det kommer til tøj, så har vi en tendens til at købe noget, der ligner det vi allerede har i skabet derhjemme (hvilket vel er logisk nok, da vi går efter yndlingsfarverne og det snit, der passer det korpus vi nu engang er blevet begavet med, bedst… så, bin there, done that!). Færre ting og et bedre overblik gør det virkelig lettere at spotte ”gengangere”.

 

Dette er blevet meget tydeligere for mig her i flytterodet, hvor jeg totalt har mistet overblikket over vasketøjskurve og skabenes indhold. I den forgange måned har jeg ofte oplevet, at jeg tænkte, at jeg manglede f.eks. strømper, rengøringsklude mm. Men efter en hurtig runde i huset, har jeg måtte sande, at det mere handlede om faste pladser og rutiner end om et egentligt behov, og i takt med at tingene får faste pladser, svinder fornemmelsen af at vi mangler noget – tankevækkende, ik?

 

Jeg har tidligere tænkt, at min hang til at organisere skabene var en anelse for OCD-agtigt, og modstod fristelsen til at sætte dymoskilte på hyldeforkanterne ;O), men hvis et bedre overblik virkelig kan gøre, at vi kun køber det vi har brug for, og får brugt det op, som vi har i skabene først, så giver det jo mening, ik!

 

Så når jeg ind imellem har brug for en pause fra malerrullen, vil jeg bruge tiden på at organisere skabene (jeg tænker nu, at vi klarer den uden dymoen ;O)) Hvis du vil afprøve, om du kan få samme effekt med en oprydning, så start eventuelt bare med et enkelt skab (gerne med indhold, som du har en mistanke om, at du køber for meget af) f.eks. kolonialskabet, køleskabet eller strømpeskuffen i stedet for at tænke, at du skal i gennem alle skabene straks, for så bliver opgaven hurtigt uoverskuelig.

 

Hvis du hopper (eller allerede er hoppet) med på vognen, så vil jeg meget gerne høre, om du får samme oplevelse som jeg :O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Ryd op og spar penge!

  1. Hej Malin
    Jeg kan godt genkende det du siger med at man bliver mere glad for det man har, og man bliver måske også bedre til at vente til man har råd til god kvalitet, når man ved at man vil passe godt på det, så det holder i lang tid :0)

  2. Ja, det er lidt sjovt det der; jo mere man får ryddet ud, jo mindre har man lyst at købe. Jeg har fuldstændig på samme måde. Det hænger nok sammen med, at når man bliver bevidst om hvilken lettelse det er at ikke eje en masse ting, har man slet ikke lyst at fylde på med nyt. Jeg oplever også, at jeg bliver mere glad for det jeg har og behovet for at få noget ‘nyt’, stille og rolig aftager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *