Rødbederne har holdt flyttedag

Mine rødbeder har klaret sig flot igennem vinteren, og står nu og strutter med grønne spæde blade. Jeg har forsøgt at finde ud af, om man kan spise de nye fine blade frem til rødbederne går i stok, men det er ikke lykkedes mig at finde svaret på det endnu – måske der er én af jer, der ved besked?

De bruges jo til gendyrk, hvor man høster de nye grønne blade, så mon ikke princippet er det samme i dette tilfælde? Men hvorfor flytte dem? Jo, vi har jo flyttet køkkenhaven, og rødbeder hører unægtelig til i en køkkenhave, og selv hvis vi ikke kan spise bladene, så kan vi lade rødbederne gå i stok, og derefter høste frø af dem. Det vil jo så betyde, at vi bliver selvforsynende med rødbeder fra næste år – sejt ik’? (Ja, som nybegynder i køkkenhaven imponeres man let ;O)

Jeg havde ellers overvejet, helt at droppe rødbederne i år, eftersom hovedparten blev efterladt i jorden i efteråret. Men jeg har fået øjnene op for, at der er langt flere anvendelsesmuligheder end blot at bruge dem til syltning og bagte rødbeder. De små spæde nye rødbeder skulle være rigtig gode i salater, ligesom bladene kan bruges i salater, og det giver mig grund til at tro, at vi kan få meget mere ud af høsten i år – de får i hvert fald en chance til i min køkkenhave 

Rigtig god weekend til jer 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Rødbederne har holdt flyttedag

  1. De ser super fine ud efter en hel (mild) vinter.
    Jeg kan ikke se, hvorfor de små nye skud ikke skulle kunne spises 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *