Red et teaktræsmøbel

Det er utroligt hvad ståluld og lidt olie kan gøre! Jeg fandt et lille hyggeligt teaktræsbord med en enkelt skuffe og net på hylden nedenunder i den lokale genbrugsbutik. Jeg havde længe ønsket mig netop et lille bord med net nedenunder, så jublen var stor. Den var skøn, men meget medtaget, og det var lidt et sats, da jeg købte det, for jeg var ikke sikker på, om jeg kunne redde det. Men min plan B hed ”maling”, så det kunne jo aldrig gå helt galt, tænkte jeg.

Efter et par runder med fint ståluld og rigtig mange lag olie (jeg var overrasket over, hvor mange lag der skulle til, og den kan sagtens trække mere endnu…) blev den rigtig fin igen. Skuffen gik virkelig dårligt, enten satte den sig fast eller også faldt den helt ud, men det blev bedre efter at jeg gned lidt stearinlys på den, og satte et isoleringsbånd på. Den går ikke som en drøm, men så længe vi ikke skal bruge indholdet hver dag, så er det helt ok.

Fremgangsmåde:

  • Møblet vaskes grundigt ned med sæbevand
  • Når møblet er helt tørt slibes det jævnt og forsigtigt med fint ståluld (husk at slibe i årenes retning)
  • Børst møblet rent for slibestøv med en blød børste
  • Smør teaktræsolie på med en bomuldsklud (gentag gerne flere gangen til træet er mættet, men lad det tørre imellem behandlingerne)

Det er blevet sagt før, men jeg siger det lige igen. Man skal ikke opgive et stykke solidt gammelt håndværk, fordi det er blevet hærget af tidens tand – det er virkelig utroligt, hvad lidt olie og fint ståluld kan gøre 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *