Ovnsyltede blommer i rom

Kæresten er begyndt at klage over de mange glas med syltede tomater og rødløg i køleskabet.. og det blev ikke bedre, da jeg besluttede mig for at lave ovnsyltede blommer, med det resultat, at der lige kom et par glas mere ind i køleskabet :Ol

Før i tiden var jeg slet ikke til syltede sager, men jeg har opdaget, at det er en super god måde, at opbevare frugterne på hen over vinteren – og leger man lidt med opskrifterne, så kommer det til at smage lige netop, som vi gerne vil have det til at smage.

Idéen til de ovnsyltede blommer opstod, da en kollega fortalte om hvor nemme og lækre de var. Jeg havde på det tidspunkt spurgt cirka alle jeg kender efter gode måder at bruge blommerne på. Vores blommetræ gav nemlig en god høst i år, men uheldigvis blev næste alle blommer moden på samme tid, så det var svært at følge med. Hendes beskrivelse af sukkerlagen over de bagte blommer lød meeeget lækker – den opskrift måtte prøves af.

I løbet at vinteren burde jeg nok undersøge, om vores viktualierum i kælderen er koldt nok, til at glassene kan stå dernede i stedet for i køleskabet, for jeg kunne snildt finde på at øge antallet af sylteglas til næste år, men det skal jo nødig gå ud over husfreden ;O)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *