Osteklokker og gamle tallerkener…

Jeg er konstant på jagt efter nye måder at spare engangsemballage på – misforstå mig nu ikke! Jeg er hverken 100% emballagefri eller fanatisk, men jeg er overbevist om at små bække små gør en stor forskel… specielt hvis jeg kan lokke andre med på vognen ;0)

For at mindske brugen af plastikbøtter og husholdningsfilm, bruger jeg glas og porcelænsskåle til opbevaring af madrester i køleskabet. Som låg bruger jeg blot en tallerken i en passende størrelse. Det giver den ekstra bonus, at man kan stable opad i højden 🙂

En anden, og langt mere hyggelig og nogstaltisk, opbevaringmethode er gammeldags osteklokker af glas. Jeg kommer altid til at tænke på Lauras køkken i Matador, når jeg henter glasklokken ud af køleskabet (de faste læsere mindes måske, at jeg før har nævnt at jeg er født flere årtier for sent ;0). De fås i et hav af forskellige udformninger, både antikke og nyere, så der er en for enhver smag. Men jeg ved faktisk ikke om man stadig kan købe dem helt fra ny. De rigtig gamle er ofte smukt dekoreret, men de er også tit meget tunge og dermed upraktiske for børn, så jeg fandt en lidt nyere og lettere version i den lokale genbrugsbutik. Mange af dem er uden bund, men jeg synes, at det er en del af charmen, at jeg selv kan vælge om tallerken skal være enkel, mønstret eller et skærebræt af træ. Lige nu er det en tallerken fra mågestellet, og lur mig om ikke den bliver skiftet ud med en juleplatte, når julen nærmere sig.

Gør du noget for at undgå plastik og engangsemballage i køkkenet?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 thoughts on “Osteklokker og gamle tallerkener…

  1. Hej Elsebeth, det var da en god ide med vaskeposerne. Praktiske og gennemsigtige – og allerede færdiglavet… genialt! Tak for tippet! 🙂

  2. Hej Anja, det står også på min to do liste, at få syet sådanne nogle små poser. Kan godt li din ide med at hækle dem, for jeg kan godt blive bekymret for den stakkels kassedame, der skal tælle indholdet i poserne. Det er jo ikke et problem, hvis de er hæklet, og dermed lettere gennemsigtige 🙂

  3. Jeg bruger poser (3bbags.com), som jeg købte, under et besøg hos min datter i Montana. Jeg har aldrig set dem i butikkerne i Danmark. Var det mon en idé at prøve vaskeposer, som man kan se igennem, også er lavet af 100% polyester og tørrer i løbet af et øjeblik. Det er i hvert fald helt forkert at lukke grøntsager fuldstændigt inde i plastik.

  4. Hvor er den fin og enkel! Jeg arvede min mormors smukke gamle osteklokke med sølvfad og svunget låg. Den er helt utrolig smuk, men jeg bruger den mest til dekorationer, for den er nemlig, som du også nævner, virkelig tung.
    Jeg forsøger så vidt muligt også at skære ned på mit plastik forbrug. Mit næste projekt kunne være at sy/hækle små lette poser til frugt/grønt. Poser man kan tage med ud at handle, så man undgår supermarkedernes små gennemsigtige plastikposer. Det ser hyggeligt ud og reducerer plastikforbruget. Eneste forhindring er tiden … men engang får jeg nok gjort alvor af det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *