Om at blive 40

Det er min fødselsdag i dag, og det betyder at min alder nu starter med et 4-tal. Det har affødt en del sjove bemærkninger i løbet af dagen… er jeg “40, fed og færdig” eller “40 and fabulous”? Vægten siger, at jeg er inden for normalen, og jeg er bestemt ikke færdig med noget som helst (bortset fra aftenskaffen – man sover altså bare dårligere… ;O)), så det må jo være “40 and fabuluos” :O)

Jeg fandt denne liste over positive ting ved at fyld 40, og selv om man kan grine lidt af det, så er der jo en del sandhed i det. De punkter, som jeg hæfter mig ved er “Du kender dine styrker og svagheder”, “Du er ligeglad med hvad andre tænker” og “Du ved hvad der virkelig betyder noget her i livet”. Hvis det er udgangspunktet, så tror jeg, at jeg bliver ret glad for 40’erne ;O)

Da jeg læste punktet “Du går i lige præcis det tøj, som du kan lide” måtte jeg sende en kærlig tanke til tendsætterne, modebranchen, og alle de andre butikker, der har gjort det tilladt stadig at se godt ud selv om man er 40+ eller 50+. Vi må stadig gerne handle i Vero Moda og H&M – klemme os ned i slim styles og op på høje hæle, i stedet for at gå efter elastiktalje og “praktisk”, og der er blevet længere mellem “Det er jeg blevet for gammel til at gå i” end for 20 år siden… selv om benene jo alt andet lige var pænere for 20 år siden (det var punktet med at kende sine svagheder ;O))

Ville jeg ønsker at jeg var yngre? … næ, egentlig ikke. 20’erne var fyldt med forventninger til karriere, villa, vovse og Volvo. 30’erne var fyldt af småbørn, der skulle tages hensyn til (tak med glimmer på!). Så jeg ser frem til at 40’erne kommer handle om at klæde mig som jeg vil, at være ligeglad med hvad andre tænker, og bare gøre det der virkelig betyder noget her i livet…

Nå ja, og så er jeg jo åbenbart blevet gammel nok til at læse “Liv”…

Rigtig god aften til jer derude :O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

7 thoughts on “Om at blive 40

 1. Tak Nana 🙂
  Du har så evig ret! Alderen er kun et tal. Det vigtigste er hvor gammel man føler sig, og jeg har en mistanke om, at det hænger sammen med, at man smider andres (og egne) forventninger overbord, og gør mere af det man har lyst til ;0)

 2. Tak Tina 🙂
  Ja, tror du har fat i noget. Hver årti har sin charme, og giver mulighed for udvikling og nye mål… Den tanke tror jeg, at jeg vil arbejde videre med.

 3. Stort tillykke med fødselsdagen, håber du har haft en rigtig dejlig dag.
  Selv synes jeg det her med alder og livet i almindelighed blev lettere på flere punkter, efter de 40. For som du selv skriver, “så kan man klæde sig som man vil og er mere ligeglad med, hvad andre tænker og bare gøre det, som virkelig betyder noget” 😀
  Man hviler mere i sig selv, hvilket er rigtig dejligt, så glæd dig bare til 40’erne 🙂
  PS: Jeg blev 46 i lørdags og nyder stadigvæk 😀

 4. tillykke igen søde Pia og velkommen i klubben. På min 40 års fødselsdag fik jeg min fyreseddel på skrift (var dog forberedt) men fed fødselsdaggave or not.. Men det blev jo min nye start på mit nye job ( du ved hvor) og det har jeg dog aldrig fortrudt.
  Men her hvor jeg nærmer mig tallet 50 ( godt nok nogle år til ) så sker der forhåbentlige nye dejlige ting, skulle jo gerne være uddannet lærer der, og dermed nye eventyr i vente.
  Rigtig dejlig aften til dig
  knus tina

 5. Nå-ja, og så kan man se hvor lidt alderen betyder for mig … jeg kan ikke huske hvor gammel jeg selv er og kom til at skrive 56, men fik kun rettet til de korrekte 55 det ene sted 🙂

 6. Til lykke med de 40! Det med alder er noget mærkeligt noget. Det er jo sådan set meget konkret, men det-dér tal virker også abstrakt. Jeg er 56, men jeg føler mig mere bare som “mig” end som en 55-årig. Jeg håber du har haft en dejlig fødselsdag og får en fin fødselsdagsaften 🙂
  Kh Nana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *