Nytårsforsæt #4

Dagene flyver afsted, og det er allerede tid til at sætte et nyt nytårsforsæt i søen. Det er gået ret godt med de tidligere forsæt, som har sat deres præg på min hverdag. Selv om jeg ikke længere går med min skridttæller, så er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg stadig går flere skridt end før februars forsæt. Marts forsæt om at bruge kortere tid under brugseren gik lettere end forventet (måske fordi der manglede varmt vand, der hvor vi boede før, og udsigten til at bade i iskoldt vand, kan om noget lære en til at rubbe neglene ;0))

Kalenderen siger nu april, og det er tid til at sætte fokus på det næste forsæt. Denne gang handler det igen om zero waste og en bæredygtig tankegang, vi skal nemlig have gang i vores kompostbeholder.

Grønt køkkenaffald skal fremover ned i kompostbeholderen, så det kan formulde og genbruges i haven. Jeg ved absolut intet om kompost!!! Hvad kan man putte i kompostbeholderen, og hvor lang tid går der inden det bliver til muld og kan genbruges i haven? Men det kan man jo heldigvis lære ;0)

Jeg har fundet denne side, som forklarer ret grundigt, hvordan man komposterer. Jeg føler mig godt nok ikke helt fuldt klædt på til opgaven, men mon ikke det er med dette, som med så meget andet havearbejde – at man lærer af sine erfaringer? Det håber jeg i hvert fald ;0)

Glædelig april…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 thoughts on “Nytårsforsæt #4

  1. Ja, de grønne beholdere kan være lidt svære a styre. Indholdet bliver let enten for vådt eller for tørt. Men mon ikke man får taget på det efter lidt øvelse. Og ja, ellers kan et hjørne i haven bruges 😀 Det bliver spændende at følge processen. Håber du skriver lidt om det indimellem.

  2. Hej Anja. Vi har “arvet” en af de der grønne beholdere efter de tidligere ejere. Jeg er spændt på om den er stor nok, og om vi kan en ordentlig rotation med kun een beholder… Men det vil tiden jo vise – ellers må vi jo finde et hjørne i haven til en mellemstation ;0)

  3. Øvelse gør mester 🙂 God side du har fundet, den forklarer det rigtig godt.
    En god kompost er guld værd. Den omsætter alt! Jeg har som regel et par bunker i gang ad gangen og kører aldrig på affaldspladsen med mit haveaffald, det klarer komposten. Dovenskaben længe leve 🙂 Og så er det godt for jorden, jo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *