Nytårsforsæt #11

Det var med mildest talt manglende begejstring, at min skønne og tålmodige familie tog imod mit forslag til nytårsforsæt #11. Jeg havde nu heller ikke forventet de store jubelråb, og jeg taget skam hatten af for, at de sådan uden videre går med på spøgen alligevel 🙂

Mit forsæt for november går nemlig ud på at indføre en kødfri dag om ugen! Det er jo sundt både for kroppen, klimaet og pengepungen, så jeg ser ingen grund til at lade være, bare fordi vi “plejer” at få kød hver dag. Vi har jo desværre nok alle sammen dårlige erfaringer med flade smagsløse vegetarretter, og mon ikke det er derfor at kødfri dage ikke for alvor er slået igennem endnu – men jeg tror på at det kommer!

Jeg kan godt li’ kød, men jeg tænker ikke at det bliver et stort savn for mig, at undvære det en enkelt dag om ugen. Jeg tror, at finten ligger i at lære at krydre maden godt nok, og jeg kunne sagtens se “kød-fri” dage som et fast inventar på vores madplan. Det er dog ganske sikkert og vist, at hvis jeg skal have resten af familien med på ideen, så skal jeg diske op med nogle suverænt gode kødfri retter i løbet af november…

Så links til gode opskrifter modtages med kyshånd:0)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 thoughts on “Nytårsforsæt #11

  1. Ih, risengrød er nu også altid godt ;O) Jeg deler gerne ud, hvis det lykkedes at ramme plet med nogle retter – jeg synes netop, at det kan være svært at krydre grøntsagsretter godt nok, og jeg har derfor bedt om hjælp af en “prof” og sætter alle sejl ind.

  2. Tak for opbakningen, Nana 🙂 Jeg kender flere, der har det ligesom dig, men jeg tænker dog ikke, at vi helt skal af med kødet, så vil jeg nok komme til at savne det – men man ved selvfølgelig aldrig…

  3. Jeg tror også det handler om at tænke ud af boksen, sammensætte og krydre maden på en anden måde, end man er vant til. Jeg er ingen ørn til det og min fantasi rækker mest til falafler, risengrød og lign. når det skal være kødløst. Derimod er jeg blevet ret ferm til at bruge kød som “krydderi”. Mange supper og salater kan laves på lækkert grønt og blot krydres med lidt bacon eller ristet chorizo.

    Håber du laver nogle lækre retter du vil dele. Inspiration modtages med kyshånd 🙂

  4. Tænk jeg har det omvendt. Jeg har altid syntes at kød smager ret kedeligt, og ser kedeligt ud. Jeg elsker derimod grøntsager som jeg synes man kan variere i det uendelige 🙂 Jeg spiser stadig kød, men kun fisk. Alt det andet gled langsomt ud af min kost henover flere år. Og en dag for – vistnok – 3 år siden, bestemte jeg mig for ikke at spise kød (bortset fra fisken, altså). Jeg har aldrig savnet det. Jeg er spændt på at høre hvordan det går med jeres kødløse dag. Jeg tror hurtigt I bliver glade for den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *