Nytårsforsæt #1

 

Januars nytårsforsæt handler om bæredygtighed. Jeg har tidligere fortalt om, hvordan tanken om mindre plastik i hjemmet tiltaler mig. Både fordi planeten kunne bruge langt mindre, end den får serveret i dag, men også fordi jeg synes, at produkter i træ, glas og læder er langt mere lækker at få i hænderne end dem af plastik.

En anden ting jeg har opdaget er, at jeg passer meget bedre på de lidt dyre produkter, som også kan tage lidt længere at finde frem til i butikkerne – og det er jo gavnlig både for pengepungen og planet ;0) Det handler nu om kvalitet fremfor kvantitet, hvilket går godt i tråd med ønske om at få færre ting i skabene for bedre overblik.

Indtil videre har jeg erstattet drikkedunken af plast med en robust, lækker og drypfri (jeg vil spare jer for detaljerne om den dag i Legoland, hvor alt mit skiftetøj var blevet våd, fordi min drikkedunk var utæt!) version. Indkøbsposerne af plastik er udskiftet med genanvendelige af stof. Køkkenredskaber af plast er skiftet ud med stål og træ, termokruset er lavet af bambus (en skøn julegave fra en kær veninde fra Tyskland), og engangssvampen er udskiftet med en strikket rondel af bomuld.

Januars udfordring er at udtænke så mange bæredygtige skift fra plastik til glas, træ eller andre naturprodukter i hjemmet som mulig. Jeg har allerede et par skift i støbeskeen, der lige mangler det sidste skub for at komme i brug, men der er sikkert flere at finde, hvis jeg kigger nærmere efter.

…og så vil jeg lige for en god ordens skyld gøre opmærksom på at indlægget her ikke er sponsoreret ;0)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Nytårsforsæt #1

  1. Ja, Søs, jeg havde samme aha oplevelse, der er meget plastik i vores hverdag, som vi slet ikke bemærker mere, selv om vi måske bruger det hver dag..

  2. Når man først begynder at tænke over det, bliver man egentlig overrasket over HVOR meget plastik man faktisk har i hjemmet. Jeg glæder mig til at følge med her, og blive inspireret til selv at skære lidt ned på plastik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *