Mit Surdejsbrød

Jeg har endelig fundet en opskrift på Surdejsbrød, der passer til mit temperament (løst oversat til: minimum tidsforbug og planlægning😜). Profferne vil nok argumentere for, at hævetiden er for kort, men hvis resultatet er lækkert, så ser jeg ingen grund til at bruge en ekstra dag på at bage mit brød😉

Opskrift på to små brød

300g hvedemel

200g Ølandshvedemel

4,5 dl lunkent vand

1 spsk salt

1 spsk honing

2 spsk raps olie (koldpresset og økologisk, naturligvis)

10g gær

ca. 50 dl surdej

Rør gæret ud i det lunkne vand og rør herefter alle ingredienserne sammen med en røremaskine, til glutenstrengene bliver synlige (det tager ca. 10 minutter).

Fordel dejen i en til 2 brødforme (jeg bruger to forme, så vi får brød, der passer til et stykke pålægschokolade ;O), og lad dejen hæve på køkkenbordet til det er dobbelt størrelse og der er kommet bobler i overfladen.

Dejen er ret våd i det, så jeg plejer ikke at pensle overfladen, men hvis du synes, at den er for tør, så giv den lige lidt olie.

Varm ovnen op til 250 grader. Brødene bages de første 10 minutter ved 250 grader, og herefter skrues temperaturen ned på 200 grader. Brødene er færdige efter ca. 45-50 minutter.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *