Mens vi venter på forår

Når januardagene bliver lidt for grå og regnvåde, finder jeg min havebøger frem og drømmer mig væk til frodige grønne oaser, hvor courgetter og ærter kravler op mod den klare blå himmel, og hvor spinaten står i snorlige rækker.

Det er vist nærmest blevet en tradition med disse januardagdrømme, men det var faktisk først sidste år, at jeg for alvor kom i gang med min egen køkkenhave. I år flytter vi til en større have, og selv om der sikkert vil blive rigeligt at se til indenfor, så sætter jeg ambitionerne i vejret for min nye køkkenhave. Tanken om at være selvforsynende med salat og tomater (og forhåbentlig flere ting) igen til sommer er pænt motiverende ;0)

Men jeg bliver nok nød til at gribe det hele lidt mere professionelt an, hvis det skal blive en succes… Måske lave en eller anden større forkromet plan fra starten af, så højbedene ikke skal flyttes rundt for mange gange ;0)

Er du også amartør-køkkenhave entusiast, med en drøm om at blive selvforsynende salatavlet? Så modtager jeg meget gerne gode råd til, hvad jeg skal så i min nye køkkenhave :0)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Mens vi venter på forår

  1. Hej Anja
    Ja, der er bare mere smag i hjemmelavede grønt. Tak for tippet 🙂 Jeg har netop lige tilføjet squash og ærter til min liste over grønt jeg gerne vil dyrke i år – er spændt på om det vil lykkedes mig ;0)

  2. Åh, hvor det lyder skønt med en større have. – Og hjemmeavlede grøntsager smager bare bedst 🙂
    Jeg har altid syntes at radiser, ærter, kartofler og squash var taknemmelige planter at have med at gøre, men alt er muligt 🙂 Jeg kan varmt anbefale dig “den selvforsynende have” af John Seymour – den er guld værd, hvis større selvforsyning er drømmen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *