Mælkebøtte grøn af misundelse

Mælkebøtter, skvalderkål og tusindfryd hører normalt under kategorien ukrudt, og folk vil nødig have dem i haven. Derfor føler jeg mig også rimelig tosset, når jeg går rundt og drømmer om at kunne finde netop de ingredienser i min have. De er der ikke lige nu, og det kunne derfor tyde på, at den tidligere ejer af vores nye hjem, kunne have brugt ukrudtsmidler for at holde dem væk – og så kunne jeg jo alligevel ikke høste dem, hvis de var der.

Og hvorfor i alverden ville jeg så høste dem? Det vil jeg, fordi mælkebøtter kan tilsættes i salat, og skvalderkålen i bolledejen. For nylig så jeg et opslag på Facebook, hvor Biopat Anja Ballegaard havde taget et foto af vitaminbomber, som hun havde samlet ind i sin have, for at lave smoothie/juice. Det er lige før, at jeg kunne begynde at overveje, at så dem i krukker i haven, bare for at få dem tæt på i usprøjtet stand.

Høster du også ukrudt for at bruge det i madlavningen?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Mælkebøtte grøn af misundelse

  1. Jeg drømmer om at blande det i bolledejen, men er heller ikke kommet så langt – måske vi burde tage udfordringen op ;0)

  2. Nja .. Enkelte gange har jeg blandet små fine mælkebøtteblade i salaten, men jeg gør det desværre for sjældent. Drømmer stadig om at forsøge med flødestuvet skvalderkål. Egentlig ved jeg ikke, hvorfor jeg ikke gør det noget mere!? For jeg har ligesom dig, interesseret mig en del for naturens spisekammer, men selvfølgelig, så er der plads til forbedringer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *