Kunne du nøjes med kun 37 stykker tøj?

Jeg er stadig i gang med at rydde op i skabene, og turen er nu nået til mit tøjskab. Sidst jeg ryddede voldsomt ud i mit klædeskab, blev jeg overrasket over, at det blev meget lettere finde tøj om morgenen. Umiddelbart vil man jo mene, at et større udvalg giver flere kombinationsmuligheder (og efter mange år i tøj branchen havde jeg absolut et stort udvalg). Men det er faktisk lige omvendt. En lille gardarobe gør det meget lettere at finde noget tøj der passer sammen.

De kloge hoveder siger, at man kan nøjes med 37 stykker tøj (ud over undertøj, sportstøj og nattøj). De 37 stykker skal fordeles på cirka 9 underdele, 15 overdele, 9 par sko, 2 jakker og to kjoler. Men det betyder måske ikke så meget, om det lige præcis er 37 stykker, da det jo mere handler om at leve minimalistisk og at fjerne behovet for hele tiden at shoppe efter den sidste nye mode.

Selv om jeg har kørt med princippet 1 ind = 1 ud princippet siden sidste oprydning, trænger min gardarobe igen til en overhaling. Tøjet bliver jo slidt, og selv om man begrænser sig, laver man jo stadig af og til fejlkøb (måske fordi man bilder sig selv ind, at man kommer til at ligne Heidi Klum, hvis man klæder sig mode rigtigt, men det er ikke altid tilfældet, vel? ;0)

Min “nye” gardarobe skal kun indholde mine yndlings dele, og begrænses til et minimum, så der skal skæres ned med hård hånd. Det tør jeg godt, for det tøj jeg sortere fra bliver gemt i en sæk i bunden af mit skab i et par måneder. Så er der nemlig mulighed for at fortryde, og regulerer gardaroben så den passer til min hverdag. Jeg nægter nemlig at stå i en situtation, hvor jeg må gå på arbejde i min festkjole, fordi jeg missede vaskedag ;0)

Stay tuned… fortsættelse følger ;0)

PS. Det kan være sin sag at tage et godt foto, når en lille sabotør vil følge med i, hvad man laver :0) Sabortøren hedder Karla, og hun følger mig rundt i huset, som var hun min skygge…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 thoughts on “Kunne du nøjes med kun 37 stykker tøj?

 1. Uha, der skal regnes i en del arbejdstimer så 😀

  Det man virkelig ønsker, vil man også arbejde for. Men det indikerer på samme tid at ønsket er reelt og ikke blot en grille 🙂

 2. Hej Anja.
  Jeg kan godt lide din tankegang! Det er et godt regnestykke, for det sætter tingene i perspektiv 🙂
  Jeg går og drømmer om et nyt badeværelse, så måske jeg skal begynde at regne i toiletter eller håndvaske ;0)

 3. Umiddelbart ja 🙂

  Jeg har ikke tal på indholdet i min garderobe, men stor er den ikke.
  Det er mange år siden jeg har arbejdet fuld tid. En bevidst beslutning, at der er så meget andet jeg også gerne vil. Dermed ikke sagt, at jeg er arbejdssky og ikke bryder mig om mit arbejde, men blot at der er mange andre ting jeg gerne vil fylde mit liv med.

  Konsekvensen er bl. a. en lille garderobe, for det meste købt på genbrug 🙂 Jeg har sådan en god regel (synes jeg selv) om at regne alle nye fristelser om i arbejdstimer. Kigger jeg på en bluse jeg dårligt kan leve foruden, regner jeg ud, hvor mange timer jeg skal arbejde for at købe. Så lever jeg som regel fint uden 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *