Køber du julegaverne lokalt?

… eller køber du dem på nettet? Jeg elsker at købe julegaver! Det er en fornøjelse at føle, vende og dreje en ting, imens man prøver at hitte på, om modtageren vil blive gladest for den i rød eller i grøn. Det bedste er når jeg har luret et latent gaveønske, som slet ikke står på ønskesedlen, og jeg kan derfor slet ikke se mig selv købe gaver på nettet. Men med det sagt, må jeg indrømme, at jeg godt kan forstå dem der køber julegaverne på nettet for at undgå trængsel og alarm. Hvis man skal købe mange julegaver, kan opgaven helt sikker være lettere uoverskuelig.

Men for nogle år tilbage klistrede butikkerne i min lille by papir på butiksruderne (sådan som man gør, når butikkerne står tomme), for at minde os om, at hvis ikke vi køber lokalt, så overlever butikkerne ikke. Det gjorde virkelig indtryk på mig og alle andre her i byen, for uden handelslivet kan en by hurtigt forvandles til en spøgelsesby med huspriser der styrtdykker.

De sidste mange år har jeg derfor købt så mange gaver som muligt her i byen, og helst allerede her i november. Det tager mindre tid, for jeg sparer den lange køretur ind til den nærmeste storby, og fordi jeg ikke skal stå i lange køer bag andre julegaveshoppere – så kan man jo altid bruge den til på at nyde en kop varm chokolade eller gløg 🙂

Er det tidspresset eller samvittighed, der afgører hvor du køber dine julegaver?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *