Jordbær – den absolutte nemmeste form for selvforsyning

Sidste forår stak vi 3 jordbærplanter ned i jorden, og siden da har de fået en skvis vand, når jorden har været alt for tør. En enkelt gang har jeg sikret jordforbindelse til vildskudene (dette gøres ved at lægge en mindre sten hen over den tynde stilk, der forbinder det nye skud med det gamle, så de nye rødder ligger på jorden), men ud over det har vi absolut intet foretaget os – før nu…

Nu kan vi nemlig, bogstavelig talt, høste frugten af det “hårde” arbejde, og nyde friske jordbær til lidt lækkert is.

Jeg tænkte ikke videre over sorten, dengang vi købte den. Jeg var egentlig mest spændt på, om det overhovedet ville lykkedes for os at får nogle bær ud af det. Men nu kan jeg godt se fidusen i, at undersøge sorterne lidt nærmere. For selv om smagen er i top, så kunne jeg godt tænke mig lidt større bær. Så jeg tror, at jeg vil lægge vejen forbi en planteskole i sommerferien, og forsøge at blive lidt klogere på jordbær, og måske afprøve en ny sort 🙂

Har du også jordbær i haven – og var du bedre til at gøre dit forarbejde end mig?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Jordbær – den absolutte nemmeste form for selvforsyning

  1. Ja Anja, gør endelig det, for de smager meget bedre end dem i butikken – og så skal du ikke gå så langt for at hente dem ;0)

  2. Uhm, nyhøstede jordbær af egen avl. Ikke dårligt! 🙂
    Jeg har desværre ingen jordbær i haven, men måske skulle jeg se om jeg kan hitte en lille plads til et par planter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *