Jeg har haft held med at tage stiklinger fra min Fingerfilodendron

Min Fingerfilodendron have fået en stikling, der sad lidt dumt helt for sig selv. Stiklingen havde en rod, der stak ud i vejret, så jeg tænkte, at jeg ville flytte den over i en anden potte, og prøve at få den til at gro i stedet for at smide den ud. Så jeg skar forsigtigt stiklingen af moderplanten, og plantede den med roden (hvilket var lidt en udfordring, da den var blevet land, men den kan godt bøjes let) i en ny potte. Det lykkedes!

Det er en fed fornemmelse, at kunne formere sine planter, så der kommer flere grønne indslag i hjemmet, helt uden at man skal have pungen op ad lommen 🙂

Med flere planter i huset, kan man lettere stjæle en enkel gren og sætte den i en smuk vase på enten badeværelse eller et andet sted, der trænger til et enkelt og stilfuldt grønt indslag.

Vidste du, at din Fingerfilodendron trives bedst uden direkte sollys? Det var nemlig ny viden for mig. Det er nemt at se, om den får for lidt lys, da den så vil have færre af de smukke flige i bladene (Det vidste jeg heller ikke, før nu ;O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *