Jeg har en last…

Okay, hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg flere, men lige i dag, vil jeg fortælle om en af de lidt mere heldig af mine laster ;O) Jeg elsker notesbøger, og har efterhånden et pænt udvalg liggende rundt omkring i skuffer og skabe. De er fantastiske til planlægning og til at holde styr på ting, tanker og idéer. Måske er det et naivt ønske om at få bedre styr på… ja, alting vel, der får mig til at købe dem, men so be it! Det går heller i særligt godt i tråd med Zero Waste-tankegangen, men så længe de bliver brugt, så lever jeg lykkeligt med min last ;O)

For eksempel har jeg en, hvor jeg har skrevet alle vores yndlingsretter i. Den bruger jeg, når jeg skal lave madplanen hurtigt. Jeg har ikke tålmodigheden til at sidde og bladre 2-3 kogebøger igennem efter inspiration. De retter der står i min lille bog, ved jeg, at vi kan lave relativt hurtigt, og at de falder i familiens smag. Før var det lidt en øv-opgave at lave madplanen (på trods af at jeg efterhånden har afprøvet utallige metoder for at gøre opgaven letter), for jeg kunne som regel kun huske de sædvanlig 5-7 retter, og følte mig totalt idéforladt, men nu går det hurtigt. Bogen er delt op i retter med oksekød, svinekød, fjerkræ og fisk, og så er der en kategori, der hedder “Fast Food”. Denne kategori er et alternativ til “jeg har ikke fået købt ind, taget noget op af fryseren og det skal gå stærkt, så vi ringer efter en pizza-dage”  :O)

En af de nyeste bøger, er en lille sød kalender. Min plan er, at den skal beskrive årets gang i haven (Jep, man burde kunne huske det meste, men så veludviklet en hukommelse er jeg åbenbart ikke udstyret med). “Hvornår er det nu lige at man skal beskære stauderne?”, og “hvad hed den tomatplante, der smagte rigtig godt?” Jeg startede så småt sidste år, men ofte er det kun blevet til tanken med at skrive frønavnene ned. I år skal det ske!

En 3. bog bruges til at holde styr på min blogindlæg. Her skriver jeg idéer og inspiration til indlæg og forbedringer ned, så jeg ikke glemmer dem igen. Den er super at have med i tasken, for så kan jeg hurtigt skrive en god idé ned, så den ikke går i glemmeboget, og har jeg god tid i toget eller et venteværelse, så benytter jeg lejligheden til at lade tankerne flyde og kradse en masse ned på papir.

Det er måske gammeldags at bruge notesbøger i vores moderne digitale verden, men der er bare et eller andet over en smuk og lækker notesbog, der lige kan nappes med i tasker – måske er det nostalgi!? Men jeg er i hvert fald vild med det.

Bruger du også stadig notesbøger, dagbøger eller kalendere i papirform, eller er jeg bare håbløst bagefter, og bør slutte fred med teknologien og bruge min telefon?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 thoughts on “Jeg har en last…

  1. Kopier endeligt, Søs ;0) Jeg samlede hele familien, og bad dem komme med forslag. Det var en stor hjælp :0)

  2. Åh der har jeg det lige som dig. Elsker notes bøger, store og små.
    Men sikke da en god ide med en til yndlingsretter, så langt har jeg ikke tænkt. Men den kommer jeg da til at kopiere. Det er altid så svært at komme på, når man sidder og laver madplanen.

  3. På det punkt er jeg også totalt gammeldags. Jeg gør som dig, har 3-4 notesbøger igang ad gangen.
    En til bloggen, en til hjemmelavede hækleopskrifter og en til tanker, ønsker og andre ideer + en madopskrift samling 🙂
    Havedagbogen er primært min blog. Så jo, papirudgaven længe leve. – Og så er de smukke 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *