Januar i haven

Normalt kommer jeg sjældent i haven i januar, men denne weekend måtte jeg alligevel et smut derud. Jeg kunne slet ikke lade være, for jeg har nemlig hygget mig med et par havebøger, og fik en usigelig længsel efter forår.

Jeg er selvfølgelig godt klar over at foråret ikke kommer hurtigere, bare fordi jeg går en tur i haven ;0) Men det gaven fornemmelse af, at have ikke kun er til sommerbrug, for der er jo også masser af liv derude om vinteren.

På min TO DO liste for januar står der:

1.Beskæring af træer

2. Vande potter der står i læ under udhæng, og derfor ikke får regnvand

3. Støttepine til unge træer og buske

4. Sørge for foder og vand til fuglene

5. Planlæg næste sæson i haven

Det sidste punkt er mit yndlingpunkt, for her kan jeg drømme mig væk i frodige køkkenhaver og grønne terrasser. Signe Wenneberg skriver, “en have skal passe til dem, der skal bruge den”. Det citat kan jeg god lide, for i en stilet og “korrekt” have er der ikke rigtigt plads til børn, og det kan være svært at leve op til naboen veltrimmede græsplæne, hvor ikke et græsstrå tør bøje den forkerte vej, når man også vil andet end havearbejde.

Vores have skal være hyggelig, frodig og næsten vedligeholdelsesfri. Derfor drømmer jeg b.la. om flere siddepladser i haven. Jeg drømmer også om at gøre have mere “park-agtig”. I min verden betyder det, større græsarealer og flere buske og stauder, der passer sig selv det meste af tiden. Jeg vil også prøve at have lidt mere fokus på, hvordan stauderne ser ud uden for blomstringsperioden, og hvordan jeg kan bruge dem indenfor til buketter og anden dekoration, så jeg kan blive selvforsynende.

Jeg ved stadig ikke helt, hvordan jeg skal gribe det an, men så er det jo godt, at jeg har en hel januar til at drømme i, ik’? 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *