Ingefær -mit bedste trick mod efterårets forkølelser

varm-drikEfteråret er over os, og når den viser sig fra sin smukkeste side og lader strålerne fra den lavt hængende sol lege med de varme gyldne nuancer i naturen, så er det let at glemme, at efterår også betyder dryppende næser, hoste og hovedpine.

Et af mine bedst tricks mod efterårets forkølelser er frisk ingefær. Ingefær er kendt for at have antiinflammatorisk virkning og er dermed en fantastisk medspiller, når immunforsvaret skal bekæmpe en efterårsforkølelse. Du får den bedste effekt ved at brug frisk ingefær med skræl for eksempel i smoothies, men du kan også bruge den i madlavningen eller som te. Jeg vil anbefale, at du køber frisk økologisk ingefær, og fryser en del af den ned, hvis ikke du skal bruge det hele inden for en lille uges tid.

ingefaer

Her i huset har vi to favoritdrikke med ingefær. Den ene er en almindelig ingefærte, som er hurtig at lave. Du skærer blot et par skiver ingefær med skræl, hælder kogende vand over og lader det trække 5-8 minutter. Tilsæt også gerne lidt honning, citron og/eller mynteblade, så den får lige præcis den smag, som du bedst kan lide.

Har du god tid, kan du lave denne skønne varme krydderede drik med æblemost og kanel, som også er et stor hit hos børnene:

1l æblemost

3-4 kanelstænger

10-15 nelliker

4-5 skriver frisk ingefær med skræl

Alle ingredienserne varmes langsom op til kogepunktet, og kan serveres straks. Ønsker du en ekstra stærk drik, kan du efterfølgende lade den trække 20 minutter, og varme den op igen inden den serveres.

Skal kroppen rigtig varmes op efter en lang kold gåtur, eller er det en vaskeægte mandeinfluenza, der skal kureres, så kan du med fordel tilsætte lidt rom til de voksne.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail