Hybenhøst

Det er efterhånden mange par siden, jeg sidst har samlet hyben. Dengang lavede jeg marmelade af dem, men vi spiser ikke særlig meget marmelade her i huset, så det virker lidt som spildt arbejde. Men hyben er jo en lille sund c-vitaminbombe, så hvad gør man så?

Ja, så søger man mere information, og finder ud af, at hyben kan fryses og puttes i en smoothie – og at den faktisk mister en del af c-vitaminerne, når man opvarmerne den, så at tørre den eller fryse den, måske endda er bedre end at koge den ud ;0)

…og pludselig har man en god grund til at støvsuge området for hybenbuske, hvor man kan sanke lidt hyben til fryseren. (Jeg er i det hele taget vild med ordet “sanke”, og den gamle hovedregel om, at man må sanke det der kan være i en hat. Det siger alt om, at det at sanke stammer tilbage fra en tid, hvor man gik med hat ;0)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Hybenhøst

  1. Jeg har desværre ikke erfaringer med rønnebær, men jeg vil da tro at de også kan bruges i en smoothie. Måske du kan finde opskrifter via Google eller Instagram :0)

  2. Jeg så dit indlæg på Instagram også omkring hyben, og jeg vil helt sikkert lave en copy-paste! Hyben er så sunde, men jeg vidste ikke helt, hvordan jeg kunne få gavn af dem (da vi heller ikke spiser marmelade). Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at finde en smart måde at bruge rønbær på – har du mon en god idé? (bortset fra gelé og snaps)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *