Hvordan ser din have ud om vinteren?

Ja, det er måske et underligt spørgsmål her, hvor vi higer efter forår og sommer, og havetankerne kredser om forspiring og sommerblomster (mine tanker kredser også en del omkring de timer, som jeg håber at komme til at tilbringe med fødderne op på terrassen, imens solen varmer alting op omkring mig ;0).

Men det er jo netop nu, hvor planteskolerne, langsomt men stødt, bliver fyldt med et fristende og farverigt blomsterhav, at vi skal huske at tænke på vinterhaven , når vi køber stauder… Er vinterhaven gråbrun og trist, stedsegrøn eller er du en af de kloge hoveder, der har husker at tænke på vinterhaven, når du køber blomster?

For et halvt års tid siden hørte jeg en podcast, hvor en ung kvinde fortalte om sin passion for haver. Hun var nybegynder, og fortalte om sin nye erfaringer og tanker om haven. Hun startede med at fortælle, at hun var meget optaget af, hvordan planterne ser ud om vinteren, for hun ønskede en flot vinterhaven lige så meget, som hun ønskede en flot sommerhave.

Den tankegang var helt ny for mig. Jeg har altid tænkt, at en vinterhaven bare er en gråbrun sag, og at det ikke gjorde noget, for jeg bevægede mig jo ikke derud om vinteren alligevel ;0)

Men hun har jo ret! En vinterhaven kan også være skøn, hvis bare man køber eller formerer blomster, træer og buske med lidt omtanke. Den omtanke tog vi med, sidst vi besøgte den lokale planteskole, og kom hjem med Elefantgræs og en Hvid kornel. Det er begge to planter, som vil give liv til haven både i sommer- og vintermånederne, og som ekstra bonus kan de dekorative røde grene fra Kornellen bruges i dekorationer… det må være det man kalder en win win, ik?

Lige nu er de parkeret midlertidig i et par tomme krukker på terrassen, imens vi finder det perfekte sted til dem i haven, og det er ret hyggeligt at føle med i de små spæde grønne skud, der fortæller at foråret er på vej :0)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *