Hvor mange kartofler skal der til, før man kan kalde sig kartoffelavler?

Jeg havde ellers opgivet og afskrevet årets kartoffelehøst på grund af tørken. Hele den grønne del af planten var nemlig visnet og lå hen ad jorden – det var mildest talt et sørgeligt syn.

Men jeg havde jo også foræret min mor en kartoffelspand i morsdagsgave, og hun fortalte, at selv om deres planter også var visnet, havde de alligevel kunne høste lidt kartofler. Så jeg vendte bunden i vejret på både min egen kartoffelspand og den lerkrukke, jeg havde lagt kartofler i – og minsandten om ikke der var bid 🙂

Nu forstår jeg, hvorfor kartoffelspandene er blevet en succes. Det er sørme let… Du fylder en spand halvt op med jord. Lægger 3 læggekartofler ned i den og lægger ca 10 cm jord ovenpå. Herefter drejer det sig blot om at holde jorden tilpas fugtig, og vupti… ca. 60 dage senere kan du høste kartofler.

Jeg mangler stadig at få den del, hvor man høster løbende til at fungere, for jeg have da nok forestillet mig et lidt bedre høst – men så er der jo hermed et projekt til næste år :0)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Hvor mange kartofler skal der til, før man kan kalde sig kartoffelavler?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *