Hjemmelavet blommemarmelade

Der er altså noget særligt over at smørre et stykke hjemmebagt brød med hjemmelavet marmelade, ik? (eller er jeg bare født 80 år for sent?).

Denne gang har jeg lavet blommemarmelade, og den smager himmelsk. Vores blommetræ har det ellers ikke så godt. Flere grene er gået ud, og der var derfor kun blomme på halvdelen af træet – og ikke i særligt store mængder, så jeg må have undersøgt, om det kan hjælpe, hvis vi skærer den tilbage, så den kan skyde nye grene. Det er da i hvert fald et forsøg værd, inden vi fælder det.

Men jeg fik dog en portion modne blommer ind, som skulle bruges rimelig hurtigt. Jeg fandt en god og nem opskrift med kanel og stjerneanis på Valdemarsro, og kastede mig straks ud i tilberedning af min første blommemarmelade. Resultatet blev en lækker krydret marmelade, og jeg fortryder helt, at jeg kun fik lavet 2 små glas, for det ene er allerede næsten tomt 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *