Hjælp søges…

Som jeg fortalte i sidste indlæg, er jeg begyndt at bage stenalderbrød og glutenfri boller. Det er en noget mere omkostelig affære end almindelig traditionelt brød, og jeg prøver derfor at forlænge holdbarheden ved at fryse dem, og kun lige tage det op, jeg skal bruge.

Det fungere godt nok, men har givet mig et nyt problem. For jeg mangler en god metode til at fryse dem ned, så de er lette at tage op igen, uden brug af fryseposer og mellemlægningspapir.

Hvis man surfer lidt på nettet (hi hi… det føles ungt og hipt at sige at man “surfe på nettet”, men hvis jeg spørger mine drenge, så har den handling sikkert allerede fået et nyt og langt mere cool navn, og jeg er tilbage til at være håbløst gammeldags…suk :O), nå men tilbage til nettet), så kommer der forslag op om at fryse brød i stofposer eller pudebetræk. Desværre kunne jeg også læse mig frem til, at brødet ofte blev tørt af at blive frosset ned i stofposer – og så er vi jo lige vidt!

Kan man fryse i glas? Eller går man på kompromis og køber nogle gode bøtter fra Tupperware? Jeg ved godt, at det ikke lige går i spænd med minus-plast-tankegangen, men de holder jo næste evigt, og er dermed langt bedre end at købe nogle i supermarked, der går i stykker efter 6 måneder :Ol

Er der nogen af jer, der har afprøvet stofposer i fryseren? … eller som har andre gode tips til en anden god, funktionel og bæredygtig opbevaring i fryseren? Så vil jeg blive rigtig glad for lidt inspiration :O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Hjælp søges…

  1. Hej Elsebeth
    Jeg er også kommet frem til at der skal noget andet til – måske glas, men er desværre ikke kommet videre med det endnu :0|

  2. Én ting er helt sikkert – man kan IKKE bruge stof til at fryse noget som helst i; emballagen skal være helt lufttæt. Inden plastik kom ind i verden, pakkede man varen (mest kødstykker) ind i fedtpapir og derefter brunt indpakningspapir. Men da frøs man heller ikke alverdens slags madvarer som i dag. Enten må man bruge det, der egner sig – eller også må man lade være med at bruge fryseren. Der er ikke sparet noget ved at hente noget uspiseligt op af fryseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *