Heldigvis læste han ikke det med småt…

“Pernille Rosendahl kommer og synger i Åbenrå, skal vi ikke tage ned og høre hende?” Ordene kom fra min kæreste, og jeg skulle ikke tænke mig meget om, før jeg var med på idéen. Jeg hørte hende i Tivoli for maaaaange år siden, men husker stadig det indtryk hendes fantastiske stemme havde gjort på mig, selv om jeg stod allerbagerst.

Det var først kort inden koncerten, at vi fik nærlæst teksten. Det skulle nemlig vise sig, at det ikke var en helt normal koncert, vi havde tilmeldt os.

I 2015 startede VEGA i København et nyt koncept med fællessang. Arrangementerne er en hyldest til de fantastiske sangskrivere, komponister og tekstforfattere vi har, og har haft, i Danmark igennem tiden. Konceptet er nu spredt ud til hele Danmark, og det var en sådan koncert vi skulle med til… “Fællessang”!

Vi var lidt skeptiske, da vi sammen med de andre gæster satte os i stolene i det lille lokale, og vi åndede lettede op, da vi så at vi ikke var de yngste (der var faktisk utroligt mange forskellige mennesker i alle aldre med), men som VEGA selv skriver: “Der opstår en helt særlig stemning og et nærvær, for får vi synger, tilpasser vi os vores omgivelser. Vi intonerer en lille smule op eller ned for at stemme i med de andre. Vi udtaler ordene korrekt og starter og slutter sammen for at opnå en helhed.”

De ord gjorde indtryk på mig, for i en hverdag, hvor ord bliver forkortet i sms’er, hvor vi ofte er et skrid bagud, og hvor vi er optaget af skærme frem for de mennesker vi er i rum med, så rammer de da for alvor hovedet på sømmet.

Det blev en stor oplevelse. De andre musikere gjorde et rigtig godt indtryk på mig, men det var endnu engang Pernille Rosendahls stemme, der fik tiden til at gå i stå… og så var det en fantastisk oplevelse, at sidde så få mennesker i lokalet, at man kunne få øjenkontakt og tale med alle på scenen. For slet ikke at tale om den følelse af fællesskab man får, når alle står side om side, og intonerer en lille smule op eller ned for at stemme i… vi udtalte ordene korrekte og startede og sluttede sammen… og opnåede et nærvær og en helhed… bare et lille øjeblik.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Heldigvis læste han ikke det med småt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *