Haven i september

De eventyrlige hortensiaer er smukke på denne årstid. Jeg håber at det lykkedes mig at tørre en enkelt eller to så flot, at de kan bruges i juledekorationerne.

September måned er høstmåneden, hvor efterårsfarverne begynder at vise sig, og hvor det begynder at blive køligere.

Tidligere var jeg aldrig i haven i september, medmindre der skulle slås græs, men nu er september en rigtig spændende måned – nærmest poetisk, for farverne skifter på eventyrlig vis imens vi lukke et gammelt kapitel, når vi høster, rydder og skærer tilbage… med et hoved fyldt med tanker om næste sæson.

På min To Do liste for september står der:

1.Tage stiklinger af min pelargonier, så jeg kan få flere til næste år.

2. Når tomatplanterne bliver alt for trætte at se på, rydder jeg de sidste grønne tomater, sylter dem, og fjerne planterne for i år. (Husk at tage fra til frø, hvis ikke du allerede har gjort det.

3. Fjerne visne blomsterhoveder og frøstande fra de blomster, der ikke skal sprede sig i haven.

4. Sidst på måneden skal tætte stauder deles.

5. Plante forårsblomstrende blomsterløg.

6. Så salat til vinterbrug

7. Flytte flere jordbærstiklinge til det nye jordbærbed

8. Bruge et øjeblik i køkkenhaven, hvor jeg får overblik over, om der er bærbusk der skal flyttes, inde de vokser sig for store og tætte.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Haven i september

  1. Ja, der er nok at se til, og det er lidt frusterende, at må vente på tørvejr! Vi har kun et lille vægdrivhus, som jeg har fyldt med en vindrue, så alt hvad vi dyrker dyrkes på friland – jeg har haft langt bedre held med friland, end med drivhus, men forhåbentlig lærer jeg det en skønne dag ;0)

  2. Dejlig liste fuld af inspiration og gode råd. Og flere punkter til what-to-do-listen 🙂 Jeg har haft hele ugen til kreative projekter her hjemme, men grundet regnvejr (hold op det regner!) har mine udendørsprojekter været begrænsede. Jeg har højbed der skal både høstes og ryddes op i, blomster der skal smides ud og klippes ned OG tages frø af, tomatplanter der skal flyttes og meget, meget mere. Det der vintersalat, du nævner – er det i drivhus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *