Gartnerindens surdej

De sidste par gange jeg har været ude at handle, har alt gær været udsolgt, så jeg tænker lige præcis nu er det perfekte tidspunkt til, at afprøve en gammel drøm om at bage med surdej.

Men hvor starter man henne, når man er på dybt vand og ikke aner, hvad man har gang i? ;O)

Der findes jo et hav af opskrifter på nettet, og det gør det jo bare endnu mere svært at vælge. Så jeg valgte, at søge efter en opskrift hos to af min yndlings “mad-damer” nemlig Valdemarsro.dk og Sif Orellana, for deres opskrifter plejer at være nemme at gå til, og giver mig håb for ret faktisk at komme i mål med et rimeligt resultat ;O)

Valgte faldt på Gartnerindens surdej, fordi jeg allerede havde alle ingredienserne i huset, og dermed kunne spare en tur ud i Corona-land (hvilket jo absolut er værd at foretrække i disse dage).

Nu er dejen lavet, og jeg skal så gå og nusse om den de næste 10 dage, før jeg finder ud af, om det lykkedes – og ikke mindst, om jeg kan finde ud af at bage et hæderligt brød af den…

… Tålmodighed er en dyd ;O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Gartnerindens surdej

  1. Ja Malin, vi er vist mange, der forsøger os med en god gammeldags surdej i disse dage. Prøv at kigge ind forbi Cathrinebrandt.dk. Hun er lidt af en surdej guru, og har lagt nogle rigtig gode videoer op. Nu har jeg endelig forstået, hvad det hele går ud på – og så må vi jo se om det lykkedes?

  2. Ehj, hvor sjovt! Jeg har også gang i mit livs første surdej og af helt samme grund som dig – jeg kunne nemlig ikke få fat i gær. Det kan jeg nu, men jeg så det lidt som et tegn; det må være nu, jeg skal lære at lave en surdej! Jeg skal lige kigge forbi den opskrift du nævner, min skulle nemlig stå i 5-6 dage og det har den gjort nu, men den føles ikke klar at bage med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *