Farvel til julepynten

Her i weekenden fik jeg endelig taget mig sammen til at sige farvel til julepynten. Det  har været længe undervejs, for jeg frygtede lidt at det ville blive svært at sige farvel til minderne. Men der gik faktisk overraskende let…

Når man elsker julen lige så meget som mine børn og jeg gør, så er det næsten uundgåeligt, så samlingen af julepynt ikke vokser sig større år for år. For vi elsker at lave nyt julepynt, og når min søn løfter en nisse op i juleafdelingen, kan man tydeligt se alle 60 minutter med Disneys “Fra alle os til alle jer” kører igennem hans hovede i lynfart, og så bliver det svært at sige nej ;0) … og dertil kommer alt det man har fået i gaver…

Men vi får jo langt fra alt julepynten op hvert år, og det er ofte de samme ting, der bliver liggende i den store kasse med julepynt år efter år – så hvorfor gemme det endnu et år? Hvorfor ikke forære det til genbrug, så det kan få lov til at sprede julestemning i et nyt hjem og så pengene de tjener på det, kan hjælpe folk i nød?

Jeg gennemgik derfor alle julekasserne en efter en, og fik sorteret alt det fra, som ikke har været fremme i et par år… hurtigt og med hård hånd, for hvis man begynder at dvæle ved minderne, så bliver opgaven alt for svær.

Det føltes så godt at aflevere kassen med alt det overskydende julepynt til genbrug. Nu har vi kun det julepynt tilbage, som betyder mest for os. Mindre julepynt, der skal opbevares fra januar til december, og så ser jeg tydeligt for mit indre øje det barn, som løfter en af vores aflagte nisser op i genbrugsbutikken, og ser “Fra alle os til alle jer” på et splitsekund…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *