Et opgør med den evige kamp mod bøvl i hverdagen

Hvordan kan det være, at jeg heller vil leve med at der falder 3 ting ud af bryggersskabet, hver gang jeg tager støvsugeren ud, end jeg vil afsætte en lille time af mit liv på at få ryddet op og sorteret ud? Det giver jo ingen mening… Der står pt. 1-0 til Bermudatrekanten i bunden af vasketøjskurven, men jeg vandt da i det mindste kampen mod den grimme gule papkasse med gamle papirer fra da jeg boede hjemme hos mine forældre (!!!!!!!). Den fyldte unødigt op i bunden af mit skab. Det er ret imponerende, hvor nemt det er at leve med bøvl i hverdagen, i stedet for at gøre noget ved det. Jeg trøster mig med, at undersøgelser har vist, at vi er født som dovne vanedyr, og at jeg derfor er oppe imod elementerne ;O)

Kom nu… jeg kan umuligt være alene her?

  • Ligger der også noget på bunden af din vasketøjskurv, som ikke har fået lov til at komme med i vaskemaskinen i laaaang tid? Det er måske lidt for småt, stort eller bare ikke helt din smag mere…
  • Har du en skuffe, der først lukker i uden at der kommer noget i klemme i 3. forsøg?
  • Hvor mange lighedspunkter er der med Tetrix og måden du sætter gryder og låg på plads i skab eller skuffe?
  • Hvor mange bøger står der på reolen, som du aldrig får læst igen?
  • Har du træningsudstyr liggende, som du med en vis portion sikkerhed aldrig kommer til at bruge igen? Sidstnævnte er ovenikøbet kilden til løbende dårlig samvittighed, fordi vi ikke får trænet… alligevel får det lov at blive liggende – imponerende ikke?

Første skridt i kampen mod bøvl i hverdagen, må være at registrere at det rent faktisk er noget bøvl, at skubbe håndvægtene eller den store kulørte hulahopring frem og tilbage for at støvsuge gulvet, når støvsugeren endelig er kommet ud af skabet (og man har fået mast de 3 tinge, der faldt ned, tilbage på den overfyldte hylde igen ;O)), i stedet for bare at bande lidt og ignorere tanken om, at der skal gøres noget ved det en skønne dag (såfremt man altså ikke allerede har opgivet den tanke ;O))

Næste skridt må være oprydning og organisering…

Hvis man søger på nettet efter hjælp og nyttige fif til oprydning, møder man ofte frasen ”behold kun de ting, der har betydning for dig og gør dig glad!” Det er grov fint, men jeg holder altså hverken af min støvsuger eller af dåsen med brugte batterier, men jeg har brug for dem begge… Koden må i stedet være ”har jeg brugt den inden for de sidste 6. måneder, og hvis ikke, er det så realistisk, at det nogensinde kommer i brug igen? Drop sentimaliteten, skær ind til benet, og tænke i kurve, kasser og andre former for opbevaring og organisering, der kan give alle ting en fast plads, og udnytte skabspladsen optimalt – også i højden.

Det der nok spænder mest ben for mig, at vores boligsituation er midlertidig. Vi bor til leje lige nu, men drømmer om snart at finde det perfekte hus (eller…. i det mindste tæt på perfekte ;O)). Jeg tager derfor ofte mig selv i at tænke, at det jo kan være, at der bliver plads til tingene, når vi er flyttet. Men der kan jo gå halve og hele år, inden det rigtige hus dukker op… er det ikke for dumt at leve med bøvl så længe? Jeg havde faktisk lovet mig selv, ikke at falde i denne fælde da vi flyttede ind… Av! :Ol

Det kræver lidt tilløb, og jeg synes, at det virker uoverskueligt at komme igennem hele huset (også selv om det er et lille hus), men jeg ved, at jeg vil blive glad for det bagefter. Så jeg vælger at holde fokus på én bøvl (hedder det det? ;O)) ad gangen, så når jeg nok hele vejen rundt på et tidspunkt.

Nu vil jeg starte med at gå ud og se, hvad der gemmer sig i bunden af min vasketøjskurv, og en gang for alle beslutte mig for, hvad der skal ske med det ;O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *