Er vi resultatet af velfærd…

Min generation, og i særdeleshed generationerne under os, er vokset op i en tid, hvor der kom mere og mere fart over feltet og flere penge at gøre med. Fødevareindustrien har udviklet sig eksplosiv, og har udviklet flere og flere “nemme løsninger”. Det er nok derfor at rigtig mange i min generation ikke har lære at lave mad fra bunden af, og at udnytte råvarerne fuldt ud – og dermed ikke kan lære det videre til den næste generation.

Det er vildt ærgerligt, men nok et produkt af velfærden. Hvorfor lære at sylte eller at lave en opbagt sovs, når man kan købe det færdigt? Men vores hverdag er jo desværre heller ikke skruet sådan sammen, at mor har tid til at stå i køkkenet den halve dag mere.

Vi har vænnet os til, at køleskabet skal være udrustet som et mindre supermarked, det er legalt sige, at man ikke gider at spise rester fra dagen før. Det er jo et tegn på velfærd – med et kæmpe madspild til følge!

Jeg synes derfor, at det er fantastisk, at det nu er blevet populært at tænke “gammeldags”. Det er blevet in at sylte, bage og supermarkederne har givet os opmærksomheden på madspild og muligheden for at gøre en forskel via deres “red maden” bokse. I starten kunne man se folk snige sig derhen og kigge ned i den. Nu er det blevet helt legalt, for det viser blot at man går ind for at stoppe madspild.

Da jeg i går var i Netto for at handle, faldt jeg over denne bog, der netop kan hjælpe mig med at lære de tips og tricks, som min farmor og oldemor benyttede, for at få madvarerne til at række længere. Jeg glæder mig rigtig meget til at dykke ned i den, og håber på at blive fyldt med nyttig viden.

 

Ps. Indlægget her er ikke sponsoreret af Netto, men udelukkende et produkt af min begejstring over at få en hjælpende hånd med at blive gammeldags ;0)

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Er vi resultatet af velfærd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *