En bæredygtig jul – Spar på strømmen

Jeg elsker når der dukker julelys op i haverne! (Altså de flotte hvide pærer, ikke de blinkende kulørte knap så yndige varianter, man kan købe derude. I min verden skal det gøres stilfuldt, hvis det skal gøres, ellers må man godt lade være). Nå, men tilbage til lysene, der giver stemning, lys og varme på de kolde mørke vinteraftener. Men hvordan får man julelys i haven til at hænge sammen med en bæredygtig jul?

Man kunne jo selvfølgelig helt undvære, men jeg bliver bare så glad, når jeg kommer hjem og ser vores lille fine juletræ byde mig velkommen, der på trappen op til hoveddøren, at jeg har valgt at prioritere det. Man kan nemlig gøre julelysene mere bæredygtige med et par små fif . Man skal bruge de nyere LED pærer, der bruge meget mindre strøm end de gamle lyskæder, og så skal man købe en timer. En timer, der tænder og slukker dit lys, så det kun er tændt i aften og/eller morgentimerne. Der er jo absolut ingen grund til at lyset står tændt ved højlys dag, vel?

De samme fif kan bruges indenfor til de stjerner, hjerter og andre flotte lys, som man kan hænge op i vinduerne.

Husker du at tænke over dit strømforbrug i julen?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “En bæredygtig jul – Spar på strømmen

  1. Ja, afsted med dig ;0)
    De kan både købes i byggemarkeder og i de fleste supermarkeder her op til jul. De billigste koster kun 30kr, så det er på ingen måde en stor udskrivning 🙂

  2. Godt tip med en timer! Sådan én tror jeg, jeg vil anskaffe, – glemmer nemlig altid at slukke, og som du siger, der er absolut ingen grund til at træerne lyser ved højlys dag 🙂 De må kunne fåes i byggemarkeder?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *