En bæredygtig jul – juletræet

I år vil jeg prøve at overtale resten af familien til, at vi skal have et bæredygtigt juletræ. Jeg ved godt, at man kan genbruge grenene til at beskytte planter i haven, og købe træet direkte fra skoven, så man ikke bidrager til et stort spild, men jeg synes alligevel, at det er en genial ide at plante det ud igen. Det vil dog komme til at betyde, at vi må gå på kompromis med størrelsen, så jeg får vist brug for alle mine talegaver ;0)

Det vil nok også komme til at betyde, at træet ikke bliver en normandsgrad, ligesom det plejer at være. Det skulle nemlig bedst kunne lade sig gøre med træsorter som søjlegran, atlas ceder, nobilis, rødgran og fyr.

Ideen kom efter at jeg læse en artikel om en blomsterdekoratør, der altid har juletræet stående i en potte med jord, så det kan blive plantet ud i haven efter jul. Jeg havde godt hørt om det før, men var i tvivl om det virkelig kunne lade sig gøre pga. temperatursvingningerne – men hvis en blomsterdekoratør kan, så kan vi vel også, ik?

Vil du også gerne vide lidt mere om, hvordan man kan genbruge sit juletræ – måske ligefrem år efter år, kan du læse om det i artiklen her.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “En bæredygtig jul – juletræet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *