En bæredygtig jul – gaveindpakning

Jeg ved godt, at der endnu er længe til jul, men når først æbleskiveræset begynder, siger erfaring mig, at dagene kommer til at løbe stærkt, og pludselig bliver det nødvendigt med hurtige nemme løsninger. Sidste år skrev jeg om, hvordan jeg havde fundet gamle nodebøger i genbrugsbutikken, og genbrugte det som gavepapir. Jeg havde også købt gamle hvide duge, som også blev klippet op, og brugt som genanvendelig gavepapir. Ganske enkelt fordi jeg slet ikke kan arbejde med, at der hver jul forbruges flere tons gavepapir i cirke 5 sekunder.

Begge løsninger har fungeret godt, og jeg er rigtig glade for dem, men jeg er nu allerstørst fan af at bruge stofbleer. De findes i mange smukke farver, de kan bruges igen og igen, og efter et par forsøg, får man hurtigt lært at binde dem flot. Jeg har fundet ud af, at det er lettere at få stofindpakning til at samarbejde, hvis stoffet et tyndt.

Sidste år lykkedes det mig ikke helt at undgå almindelig traditionel gavepapir – det var det der med at starte i god tid, inden at dagene løber løbsk ;O) Derfor har jeg tænkt mig, at få styr på ”gavepapiret” i god tid i år, så så mange gaver som muligt kan blive pakket pænt og bæredygtigt ind i år i enten stof eller genbrugspapir.

Bruger du også genanvendelig gavepapir eller stof… eller har du fundet en anden snu måde, at pakke dine gaver bæredygtigt ind?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “En bæredygtig jul – gaveindpakning

  1. Tak Anja! Dejligt at høre, at du også genbruger gavepapir. Det gør jeg også, så det der kommer ind i huset ikke er helt spildt. Med stofbleerne er det, som ekstra bonus, også slut med pavepapir og tape 🙂

  2. Hvor ser det fint ud 🙂 En virkelig gode idé, den vil jeg huske!
    Jeg har indtil nu ikke brugt genanvendeligt papir, – men jeg genbruger tit store stykker gavepapir og æsker, men ideen med stofbleer er da virkelig genial 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *