De første rabarber

Så blev det endelig tid til at hente for allerførste rabarber i køkkenhaven… yeah!

Sidste år, da vi anlagde køkkenhaven, var rabarberen den allerførste plante, vi plantede dernede. Det var en aflægger af en gammel rabarber, og derfor måtte vi helst ikke trække rabarber fra den sidste sommer… de skal nemlig helst have ro til at finde sig tilrette.

Rabarberen er en taknemmelig størrelse, at plante i en nyopstartede køkkenhave, for selv om man ikke må trække stængler fra den det første år, så gror den godt, og står flot og frodig, og giver dermed en fornemmelse af, at man lykkedes med køkkenhaven 😉

Har man en rabarber i haven i forvejen, eller kender en der har, så er den meget let af formere, blot ved at hakke et lille stykke med blade af den gamle plante, og så den et nyt sted (husk at sørge for at vande den). Voila, så har du en ny gratis plante.

Nu kan vi så endelig trække rabarberstængler fra den!

Næste år skulle vi gerne få endnu flere rabarber, for i det tidlige forår tog jeg endnu en aflægger fra den gamle rabarber, og plantede i vores nye køkkenhave… og så er vi vist ved at være der, hvor jeg skal finde ud af, hvordan man mon gemmer rabarberne til vinterbrug.

Fryser man dem ned rå, eller laver man først kompot ud af dem? Eller findes der andre muligheder?

Det gar jeg heldigvis et helt år til at finde ud af😉

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “De første rabarber

  1. Hej Malin
    Nej, det var jeg slet ikke klar over🤔 Men der er jo genialt, så er det slet ingen grund til ar spare på dem – tak for tippet🤗

  2. Wow, så langt er mine rabarber overhoved ikke kommet endnu! Og tak for tippet om at dele planten i to – det vidste jeg faktisk ikke.
    Vi har en rabarber som stod i haven da vi købte huset for næsten 15 år siden og den er godt nok blevet flyttet mange gange. Men den er fantastisk og giver stadig – trods hård behandling – en masse rabarber. Vidste du godt, at jo mere du høster, jo flere rabarber får du? Det har jeg i hvert fald fået at vide, og jeg tror faktisk den er god nok. I starten var jeg så øm over mine rabarber og gemte dem til specielle lejligheder, men efter at jeg fik dette at vide, høster jeg i stor stil og den kommer flittig med nye stængler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *