Brug dine rester – æggehvider

Vi havde en rest æggehvider i køleskabet efter weekendens julefrokost (man får vist kun sjældent brugt dem alle). Normalt ville jeg gemme dem, med de bedste intentioner om at få dem brugt, men velvidende at det sikkert ikke ville lykkedes mig. Det skulle ikke ske denne gang, så derfor lagde junior og jeg straks planer om at bage marengskys.

Det er hurtigt og nemt, og kagerne kan holde sig i en kagedåse… eller foræres væk til venner og bekendte med en sød tand ;0)

Opskriften på
marengskys med lakrids

12-15 stk

2-3 æggehvider

100 gram sukker

1 tsk lakridspulver

Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehviderne sammen til det bliver til skum. Herefter tilsætter du langsomt sukkeret, og pisker til det bliver til en hvid og fast masse. Drys lakridspulveret i og rør det forsigtigt rundt.

Hæld massen op i en sprøjteposen og fordel 12-15 toppe på en bageplade (du kan også bare bruge 2 skeer). Sæt temperaturen ned til 120 grader, og bag toppene i 45 minutter. Lad toppene stå i ovnen en times tid imens de køler af.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Brug dine rester – æggehvider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *