Bo med genbrug – bøger

Mine tidligere genboer tog på ferie syd på hvert år, og hvert år inden de skulle afsted, tog fruen i huset ned i den lokale genbrugsbutik for at købe bøger til rejsen. De tog nemlig altid bøger med på ferien, og når de havde læst dem, efterlod de dem dernede til de næste gæster. De boede altid på deres yndlingshotel, og det havde et mini bibliotek med efterladte bøger til deres gæster – genial genbrug, ik!

Jeg kommer for sjældent syd på – i hvert fald ikke meget længere syd på end til Flensborg ;0) Men jeg har fået øjnene op for alle de spændende og flotte bøger, man kan finde til blot 2, 5 eller 10 kroner genbrugsbutikkerne. Ofte har folk (ligesom mig) købt bøgerne med de bedste intentioner men aldrig fået dem læst, eller bare behandlet dem så godt, at man slet ikke kan se at de nogensinde har været åbnet.

Vi har mest købt de gode gamle tegneserier med Garfield, Sten & Stoffer og Fæhunden, som jeg også selv elskede at læste som barn. Jeg var også heldig og finde en samling Nuser bøger på engelsk, som jeg håber at mine drenge kan finde interesse for.

Men efterhånden har der også sneget sig “voksen bøger” ind i samlingen. Jeg skal nemlig altid liiiige ind forbi hylderne med bøger for at se, om der er kommet en god bog om haven eller gode kogebøger. Jeg er begyndt at samle på Camilla Plums kogebøger, i håbet om at jeg kan lære nogle af de gamle husmoder tricks af dem. De er ikke lette at finde, så jeg har indtil videre kun 2 bøger – til gengæld har de kun kostet henholdsvis kr. 25,- og kr. 3,-.

Det kan man da kalde en god handel, ik!

Bliver man træt af at have dem stående, kommer de bare tilbage til genbrugsbutikken, så andre kan få glæde af dem. Man kan vel kalde det, at man lejer sine bøger i et par måneder eller år, og beløbet går oven i købet til et velgørende formål.

Det kan man da kalde bæredygtighed, ik!

 

Læs også:

Red en gammel vase

Bo med genbrug – bid at en gammel kagedåse

Retro julepynt

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *