3 tips til nem bæredygtighed

Jeg synes, at det er sjovt at se tilbage på bloggen, og mindes alle de sjove (og svære) projekter, som jeg har haft gang i i løbet af de sidste år – jeg gør det bare alt for sjældent. Sidst jeg sad og bladrede igennem indlæggene, slog det mig, hvor meget bedre vi er blevet til at tænke bæredygtigt her i huset.

Vi er på ingen måde revolutionerende, men vi lever efter princippet om at mange bække små også gør en forskel… både for miljøet og , som bonus, for vores pengepung. 

Der skal slet ikke så meget til, så derfor har jeg valgt at dele min 3 yndlings bæredygtige tiltag med jer. De kræver ikke meget mere end beslutningen om at ændre vaner:

1.Opsamling af vand. Det kan være regnvand udenfor, men det kan også være “vente vand” fra bruseren, eller blot at bruge resten af drikkevandet fra aftensmaden til at vande blomsterne på terrassen med (du kan blot opsamle det i en vandkande af plast).

2. Undgå madspild med “Spis mig først”-kassen i køleskabet, der sikre at vi får spist pålæg i den rigtige rækkefølge. I det hele taget har vores køleskab fået flere dage, hvor det er gabende tomt op til indkøbsdagen for at undgå madspild – og det sjove er, at vi spiser de lækreste “put-i-panden” retter af rester på netop de dage.

3. Selvforsyning fra haven. Måske tænker du nu, “jo tak, men jeg gider ikke slave i køkkenhaven hele sommeren”. Men det behøver du heller ikke, for selvforsyning fra haven kan være mere end høsten fra køkkenhaven. Det kan også være at låne blomster til krukken foran hoveddøren, eller at plukke buketter til stuen i stedet for at købe en, der er blevet transporteret mange kilometer, for at nå frem til butikken. 

Hvad er dit bedste bæredygtige tip?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *