3 gode grunde til selv at strikke dine klarklude

Jeg er stor fan af at strikke min karklude selv, og giver dig her mine 3 bedste grunde til, hvorfor du også selv skal strikke dine klude (eller lokke en anden til at gøre det for dig ;O)).

  1. Det er en god mulighed for at prøve nye strikketeknikker af, og er i øvrigt et super godt begynderprojekt, hvis man gerne vil lære at strikke.
  2. Du bestemmer helt selv størrelsen, farven og eventuelle mønstre.
  3. Det er bedre for miljøet. De berømte gult, blå og lyserøde engangskarklude indeholder op til 15-20 procent plastik, og når du vasker dem (det gør de fleste jo!), ryger disse små partikler ud i rensningsanlæggene og derfra videre ud i verdenshavene – det er der jo ingen grund til, vel? Du kan læse mere om engangskarkludene her

Jeg kan varmt anbefale at bruge 100% bomuld, og køber gerne en lidt tykkere udgave (pind 3-4), for så går det hurtigt med at få projektet færdigt. Før købte jeg billige garnnøgler, men jeg oplever, at de hurtigt mister farve i vask, så nu ofre jeg gerne lidt mere for en bedre kvalitet, der holder sig pænere lidt længere. I min lokale garnbutik kan man både købe økologisk bomuld og garn lavet af genbrugsbomuld, så det er let at være miljøbevist :0)

Husk at lægge kluden(e) i blød i koldt vand, inden du vasker dem første gang, så suger de bedre.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *