21 interessante dage med købestop

Så lakker de 21 dage med købestop af tøj mod enden, og jeg skal hilse og sige, at jeg har gjort nogle interessante opdagelser om mit shoppinggen (læs: mit ego er såret!) ;O)

Lad os starte fra enden af.. den nye oprydning gik godt. Posen med tøj blev afleveret til genbrug samme eftermiddag, så jeg ikke kunne fortryde. Bjerget af bøjler forsvandt ind til min store dreng. Han er alligevel så stor nu, at tøjet snildt kan hænge på voksenbøjler. Så langt så godt!

Jeg nyder, at der ikke længere falder 2 bøjler ned, når jeg forsøger at trække én fri (det er de små ting i hverdagen der tæller ;O)), og sendte en tanke tilbage til sidste sommer, da jeg flyttede ind. Dengang var jeg pænt bekymret for om den let buede bøjlestangen kunne holde til presset – det er jeg heldigvis ikke mere. Jeg er nød til at indrømme, at mindre tøj giver et meget bedre overblik, og gør det ironisk nok meget lettere at vælge tøj om morgenen.

Efterhånden som dagene gik, opdagede jeg en dårlig vane. Hvis jeg havde 10-15 minutter tilovers og alligevel sad i bilen mellem arbejde, indkøb af mad og hente-barn-tid, så var min første tanke ofte ”Jeg kan jo lige smutte ned og kigge i butikkerne”. Det var lidt en brat opvågning! Okay, nu lyder det måske som om jeg brugte mange penge på tøj. Det gjorde jeg ikke! Efter flere år i tøjbranchen er jeg blevet en rigtig gnier og elsker at gøre en god handel. Det var, af samme grund, nu heller ikke så meget det med at spare penge, det her købestop handlede om, men mere om tidsspilde og bedre plads i skabene.

Det var egentlig let nok at rette min tankegang, og bare lade være med at smutte ned forbi tøjbutikkerne, men efter kort tid opdagede jeg, at jeg i stedet bare lod vejen gå forbi vores fantastiske gebrugsbutikker, og gik på skattejagt der i stedet for :Ol

JAMEN FOR HUNNAN DA… Det var jo ikke meningen!!! Der er selvfølgelig længere mellem gode loppefund, og det er ikke tøj jeg går efter.. meeen alligevel!! Selverkendelsen nager…

Lykkedes det mig at holde mit købestop af tøj i 21 dage? Ja, hvis ikke det tæller med, at min søde kæreste købte en cardigan til mig, så gjorde det. Det har været noget af en øjenåbner omkring gamle indgroede vaner og tidsspilde i en hverdag, hvor der aldrig er tid nok.

Konklusionen må være, at hvis jeg ønsker at bruge den tid, som jeg før brugte på at snuse rundt i butikker efter gode tilbud på noget bedre, så skal jeg blive mere bevist om, at holde mig helt væk fra dem. Min løsning må være at lave en indkøbsseddel, på samme måde som når jeg handler fødevarer. Hvis jeg mangler noget, skriver jeg det på listen, og så er det de ting jeg går efter næste gang jeg skal ud og handle. Det burde tage kortere tid, og hjælpe med at tænke ”need to have” i stedet for ”nice to have”.

Det burde også gøre det nemmere at sprede konceptet med oprydningen til køkkenskabe mm (I min familie er der tradition for at gemme ting til senere brug :Ol). Men hvor ville det være surt, hvis jeg bruger tid på at overtalte mig selv til, at hvis jeg ikke har brugt tingen i de sidste 10 år, så kommer den sikkert heller ikke i brug de næste 10 år, for derefter at fylde skufferne med nye ting, der heller ikke kommer i brug.

Jeg må trække arbejdshandskerne på, og i gang med oprydning i alle husets skabe (det er heldigvis hurtigt overset, når man bor småt ;O)). Måske jeg endda ender med ryddelige og snorlige organiserede skabe, som dem man kan finde fotos af på Pinterest – I wish ;O)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “21 interessante dage med købestop

  1. Hej Malin
    Ja, du har helt ret i at det er en lettelse. Fedt at høre at du stadig holder fast i de gode vaner 🙂 Det kræver lidt tilvænning, med fokus på alle de andre ting man kan lave… Bla dem man aldrig synes at have nok tid til, ik? God fornøjelse med oprydningen :0)

  2. Tillykke med de 21 dage! 🙂 Det er lidt skræmmende at se, hvor meget det shopping egentlig er en ‘dårlig vane’, ikke? Jeg har selv været god til at ikke shoppe i det sidste års tid, og oplever det numere som en stor lettelse at slippe for at gå i butikker. Det er lidt vildt hvordan man kan gå fra den ene yderlighed til den anden! Jeg oplevede også shopping som maks hygge for et par år siden. Og held og lykke med den videre oprydning! Den er jeg også i gang med – det kan være en lang proces, men det er det hele værd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *